CHANEL представи Métiers d’Art в най-новото модно пространство на Париж

x

Малко преди коледните празници Chanel ни подаряват колекция, която блести в перли и пайети. Френската модна марка традиционно подготвя колекцията Métiers d’Art demi-couture съвместно с малки работилници, специализирани в бродерия, плисета, бижута от пера, фини тъкани и други техники.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)


2021 г. е важна дата в историята на бранда. За да обедини работата на всички ателиета, Chanel откри голям център за занаятчийски изкуства под името le19M. „19“ – защото сградата, проектирана от Руди Ричиоти, се намира в 19-ти район на Париж, „M“ – от Mains („ръце“), Mode („мода“) и Metier („занаят“ ). Le19M има единадесет резиденти, включително ателието за бродиране Lesage, магазин за обувки Massaro, ателие за плисиране Lognon, къща за бижута Goossens и други редовни партньори на Chanel.


„Когато мислите за модно ателие, си представяте нещо старо“, каза Бруно Павловски, президент на модния отдел на Chanel, преди шоуто. „Искахме да го построим някъде, където младите хора биха искали да работят, така че се опитахме да не бъде скучно.”

Модна къща има склонност да фетишизира надменната, ексклузивна визия на парижкия шик, но Виржини Виар изглежда се опитва да се отдръпне от снобизма към естетика, която признава Париж отвъд улица Камбон.
Сякаш за да сигнализира, че ателиетата вече работят под един покрив в тясно сътрудничество с Виржини Виар, новата колекция Métiers d’Art е изпълнена с комфорт – плътно плетени костюми, плетени рокли, карирани палта с плавни линии, които можем да сравним с комфорта на одеяло.
Всички аксесоари и детайли по дрехите са ръчно изработени и трябва да бъдат разгледани подробно! Контрастните бродерии на джобовете на палтата, яките със стъклени мъниста, блестящите лога на жилетките, перата на на роклите – истинска мечта!Текст: Тереза Восканян

Снимки: Getty/Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Голи рамене в горещ ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени