Cocoon Dress: За или Против?

x

 


 

През колко метаморфози преминават зимните ви аутфити, докато намерите подходящия? Днес ни се иска да помислим върху темата: „За и Против“ на роклите, които имат форма на пашкул“ или както ги наричаме с тяхното оригинално наименование „cocoon dress”.

  

Характерно за силуета на тези тоалети е, че те никога не очертават линиите на тялото. Широки са в талията и често се стесняват в долната си част. Ръкавите имат същата форма. В своите различни дизайнерски тълкувания обаче тази кройка може да се променя във всякакви вариации. За някои модели е характерна голямата яка тип поло, както при Costume National и Christophe Lemaire. Изключително подходящи са за зимата моделите от плетиво, защото топлят, изглеждат адекватно в студеното време и са адски удобни.

  

Този тип рокли обаче крият някои рискове. Биха могли визуално да уголемят фигурата ви, затова не подценявайте цветовете, шарките и възможността да пробвате тоалета в пробната на магазин. Ако поръчвате онлайн нещо подобно е по-добре да сте видели каква е общата картинка на живо пред огледало. Връхната дреха, която поставяте над такава рокля, не трябва да е прекалено дълга, за да се избегне напластяването, което оставя впечатление за безвкусица. Представете си я с късо яке или по възможност без никаква връхна дреха. Не натоварвайте визията с излишни аксесоари като коланите са по-скоро табу отколкото нещо, което бихте могли да добавите. Бихте ли се увили в един такъв удобен пашкул, или вашите „Против“ са повече?

 
 

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още: 

Зимата и полата – мисия възможна

United Nude – тези обувки заслужават да ги обуваме всеки ден

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Райе за свежа визия в сряда.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ