До лятото остават… шепа миди и няколко недели

x

Мидите… Като деца по време на летните морски лагери се състезавахме кой ще намери по-красиви или по-големи. После им пробивахме дупки в горната част и ги превръщахме в медальони. Разменяхме си ги в края на лагера и сетне ги носехме дълго, като страдахме много, ако загубим тази безценна черупка.После пораснахме! И въпреки това, пак чрез мидите се опитваме да си запазим морските спомени възможно най-дълго. Вземаме си поне една от последната разходка по плажа. Знаем, че за разлика от рапаните, през мидите не можем да „чуем” вълните, и въпреки това вярваме, че те притежават своята сила – да бъдат обещание, че догодина ще се върнем отново. А какво ги правим после  – прибираме ги в джоба на късите панталони, или ги пускаме на дъното на плажната чанта. Не ги носим с гордост на врата, не ги събираме, както в детството, в кутията със спомени или бурканчето със съкровища.  В най-добрия случай – ако се сетим когато се приберем от ваканцията, ги изваждаме. След известно време  те изчезват, незнайно къде. Или пък ние ги забравяме. И така до следващото лято… и до следващите миди.

Изящните черупки обаче са решили да ни напомнят за себе си. Сантиментално и леко носталгично  си намериха място сред тенденциите за предстоящите топли месеци. Оформени като красиви бижута те са тук и сякаш заявяват „Ще се постараем да не ни забравите и този път”.Ако си мислите, че мидените аксесоари са подходящи само за плажа и лятната почивка, то помислете пак. Мидите в момента са сред едни от най-актуалните тенденции и е повече от лесно да бъдат носени, във всякакъв размер, вид и форма. Една гривна от миди ще се чувства еднакво добре върху ръката ви, както докато пиете коктейли на плажа, така и докато чакате в трафика, на път към офиса. Естествено, не е задължително да ги съчетавате единствено с лятна рокля, те спокойно могат да станат част от всекидневния ви гардероб. Нашият съвет е, ако изберете мидени колиета, да ги наслоявате, така ще постигнете още по-бохемска и разчупена визия. Същото важи и за  гривни – спокойно може да носите повече от една върху ръката си.Тайната на това мидените черупки да изглеждат елегантно, а не евтино, е в материала, от който са изработени. Забравете за пластмасата! Недопустимо е даже да мислите за нея, тя и без това пълни в безмерни количества моретата и океаните. Бижутата от миди следва да бъдат или от естествени такива или от техни еквиваленти, изработени от метал. Най-често, ако са метални, имат златно покритие, което е и най-разпространения тренд. Сребърните елементи обаче също придават много артистичност на бижутата и не са за подценяване.
Дали ще изберете само един акцент с миди, или ще се спрете на комплект от гривна и колие, а защо не и обеци или пръстен, това е изцяло въпрос на вашия вкус. Ако питате нас – купете си няколко различни модели мидени бижута и ги комбинирайте, според настроението си. И още нещо – не забравяйте и да ги носите често… защото от лятото ни делят точно няколко миди и също толкова недели!

 

Текст: Ани Георгиева 

Снимки: Pinterest

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Лежерно в деним.

Ако сте пропуснали
Най-четени