Главен герой: полата

x

Почти отмина еуфорията около Седмиците на модата. Разходихме се в Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж. Останахме силно влюбени в елегантността и вечната класа на френската модна столица. Седмицата на модата в Париж за пореден път показа на целия останал моден свят как се прави шоу. С много усет, много финес, много визия и много поглед към бъдещето. И към жените, разбира се. Защото именно ние сме тези, които карат дрехите да оживеят. А и ги разхождаме по всички кътчета на света.

Казват, че есента и зимата са сиви и скучни сезони, но ни е не вярваме на това твърдение. Поне не и в модно отношение! Това са сезоните, в които можем да експериментираме, да миксираме различни елементи като летни рокли и зимни палта… и да носим поли. На голо, с чорапи, чорапогащи, къси, дълги, без значение.

Направихме сериозен и дълъг подбор на най-добрите поли, на които попаднахме по време на Седмиците на модата. Изводът е един и е повече от ясен: полата е главен герой на следващите топли сезони. Дизайнерите умело си играят с дължините, шарките и материите. Ще носим ултра къси поли със същия успех, както такива до коляното. Тесни, разкроени или плисирани, важното е да носят един от тези отличителни за сезона белези: да блестят, да са с животински щампи или да имат силен акцент. Всички са единодушни: Max Mara, Balenciaga, Calvin Klein. Издигат в култ женствеността, високите токчета, голите женски крака…

Трудно можем да определим една-единствена тенденция при полите за пролетта и лятото. Ще носим коприна, ще носим трико, бродирани материи, кожа, каре. Акценти като украса, цветя, копчета, пера са повече от добре дошли. Усеща се и ретро влиянието при Moschino, Dior, Jeremy Scott.

Щастливи сме, че усещаме завръщане към женствеността. В дни, в които не се чувстваме особено уверени в себе си, е нужно просто да добавим щипка пролет към гардероба си, нищо, че тази мода се отнася за следващия сезон, нищо, че предстои зима.

Направихме сериозна селекция от най-доброто, което видяхме на подиума. Надяваме се да послужи за вдъхновение!

Текст: Теа Николова

Снимки: Еlle

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Обявяваме събота за ден на точките… останалото щастие вярваме, че само ще дойде!

Ако сте пропуснали
Най-четени