Игра на прозрачност

x


Годината е 1966-а, а на ревю на Ив Сен Лоран за първи път дефилира моделка с прозрачна блуза. Шок, изненада, време, което трябва да отмине, за да първоначалният ужас се превърне в тренд. Е, години по-късно прозрачните материи са по-известни като nude look. Носим прозрачни рокли, прозрачни блузи, прозрачно бельо, прозрачни поли. Не се свеним да показваме тялото си, напротив, много жени приемат това за свое абсолютно право и го дължат не само на модната революция, която Ив Сен Лоран прави, но и на феминистките му възгледи.

През 2018 година nude look-a е водещ и такъв ще бъде и през следващите сезони. Доказателство за това е не само колекцията на Вакарело за Saint Laurent, но също и Dior, Prada и много други брандове, които разходиха моделите си по модния подиум.

Прави ни впечатление, че елементите на аутфитите, при които се открива повече плът, всъщност навлизат и в ежедневното ни облекло. Дали ще носим бельо под прозрачната блуза, например, е въпрос на избор, но докъде наистина се простира добрия вкус? Как да преценим дали не сме прекалено разголени за официална вечеря, например? Правилно ли е да отидем на парти с прозрачна пола? А рокля?

Всички тези въпроси вълнуват не само нас, но и модните редактори, блогъри, фотографи, модели и инфлуенсъри. Намерихме достатъчно стрийт стайл доказателства за перфектното допълване на прозрачните материи към ежедневното облекло, без финалния аутфит да изглежда прекомерно пошъл, а напротив. Резултатът е елегантен, ефирен и много премерено сексапилен. Въпрос на смелост, вкус, усет, както всичко в модата. И ако до този момент сме си представяли прозрачните материи да участват по-скоро в само в пролетно-летния гардероб, но уличната мода е на съвсем друго мнение. Дали ще комбинираме прозрачна блуза с кожено яке или ефирна рокля с палто, е само въпрос на избор.

Оставяме се игрите на прозрачности да завладеят въображението ни, защото резултатите могат да бъдат повече от вълнуващи. Важното е да правим всичко с мярка и да не бъркаме поводите. Вярваме, че е добре прозрачните материи да останат за по-тъмната част от денонощието. Тогава със сигурност биха имали огромен брой почитатели и страхотен успех. Защото разкриват точно толкова, колкото е необходимо. Нито повече, нито по-малко. А нали в модата всичко допира до мярка?

Предлагаме ви селекция от най-вълнуващите аутфити, които открихме по улиците на вечното вдъхновение. Урокът, който научихме е, че много от прозрачните материи могат умело да се съчетават с кецове, ботуши, високи токове… с почти всичко!
Текст: Теа Николова

Снимки: Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Mood Designer Sweatshirt за Нея

Напишете вашето послание тук

Препоръки от седмицата

Mood t-shirt за Нея

Mood t-shirt за Нея Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Taitinger Brut Reserva NV 750 ml с две чаши

Taitinger Brut Reserva NV 750 ml с две чаши Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Mood t-shirt за Него

Mood t-shirt за Него Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Четвъртък със стил!

Ако сте пропуснали
Най-четени