Игра на прозрачност

x


Годината е 1966-а, а на ревю на Ив Сен Лоран за първи път дефилира моделка с прозрачна блуза. Шок, изненада, време, което трябва да отмине, за да първоначалният ужас се превърне в тренд. Е, години по-късно прозрачните материи са по-известни като nude look. Носим прозрачни рокли, прозрачни блузи, прозрачно бельо, прозрачни поли. Не се свеним да показваме тялото си, напротив, много жени приемат това за свое абсолютно право и го дължат не само на модната революция, която Ив Сен Лоран прави, но и на феминистките му възгледи.

През 2018 година nude look-a е водещ и такъв ще бъде и през следващите сезони. Доказателство за това е не само колекцията на Вакарело за Saint Laurent, но също и Dior, Prada и много други брандове, които разходиха моделите си по модния подиум.

Прави ни впечатление, че елементите на аутфитите, при които се открива повече плът, всъщност навлизат и в ежедневното ни облекло. Дали ще носим бельо под прозрачната блуза, например, е въпрос на избор, но докъде наистина се простира добрия вкус? Как да преценим дали не сме прекалено разголени за официална вечеря, например? Правилно ли е да отидем на парти с прозрачна пола? А рокля?

Всички тези въпроси вълнуват не само нас, но и модните редактори, блогъри, фотографи, модели и инфлуенсъри. Намерихме достатъчно стрийт стайл доказателства за перфектното допълване на прозрачните материи към ежедневното облекло, без финалния аутфит да изглежда прекомерно пошъл, а напротив. Резултатът е елегантен, ефирен и много премерено сексапилен. Въпрос на смелост, вкус, усет, както всичко в модата. И ако до този момент сме си представяли прозрачните материи да участват по-скоро в само в пролетно-летния гардероб, но уличната мода е на съвсем друго мнение. Дали ще комбинираме прозрачна блуза с кожено яке или ефирна рокля с палто, е само въпрос на избор.

Оставяме се игрите на прозрачности да завладеят въображението ни, защото резултатите могат да бъдат повече от вълнуващи. Важното е да правим всичко с мярка и да не бъркаме поводите. Вярваме, че е добре прозрачните материи да останат за по-тъмната част от денонощието. Тогава със сигурност биха имали огромен брой почитатели и страхотен успех. Защото разкриват точно толкова, колкото е необходимо. Нито повече, нито по-малко. А нали в модата всичко допира до мярка?

Предлагаме ви селекция от най-вълнуващите аутфити, които открихме по улиците на вечното вдъхновение. Урокът, който научихме е, че много от прозрачните материи могат умело да се съчетават с кецове, ботуши, високи токове… с почти всичко!
Текст: Теа Николова

Снимки: Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пола тип молив от ALTUZARRA

Пола тип молив от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сутрешно кафе със стил!

Ако сте пропуснали
Най-четени