J’adore Dior, J’adore RafJ’adore Dior, J’adore Raf

x

 


Докато тънък сняг е покрил околностите и улиците на Париж, една модна сцена в града бе декорирана като пролетна градина, за да може по нея да се разходят моделите от втората кутюр колекция на белгийския дизайнер Раф Симънс за Dior. Седмицата на висшата мода в Париж стартира с много пролетно спокойствие, а новите творения на дизайнера сменил великия Галиано се гледат под лупа от модните критици. 

 


 


Стратегията, която Симънс развива в Dior се състои в забележимата приемственост на всяка следваща колекция с предишната, като всяка нова допълва и доразвива предходната, оформяйки сложен моден пъзел. Галиано предпочиташе всяка линия да представлява независима и автономна цялост без препратки към предишната му работа. Това са две различни гледни точки и двете успешни за своя период, защото днес публиката приема идеите на Симънс с много позитивно отношение. Така, че е време да се наслаждаваме на висшата мода с готовите пролетно-летни резултати. 

 


 


Част от роклите напомнят на силуетите от първото шоу на дизайнера, но сега са съживени съвсем в духа на пролетното настроение със сложни флорални бродерии. В колекцията преобладават пастелните тонове с неонови колор-блокинг акценти. Тоалетите са вдъхновени от класическите приказки, акцента пада върху голите рамене и подчертания женски силует. Раф Симънс със сигурност не се е отдалечил от типичните елементи, които са неразделна част от имиджа на марката. Видяхме толкова знаковите за Dior обемни поли, пристегната талия, пеплум и сложни орнаменти с много класа. 

 


 


 

Колекцията е заредена едновременно с много иновативен и традиционен заряд. Веднъж появил се пред очите на публиката, всеки тоалет мигновено се превръща в поредното произведение на изкуството. Ние обожаваме Dior и съвсем в слънчево настроение се радваме на поредната колекция дала ни повод да я обсъждаме с най-добри чувства. 

Още от моделите може да видите тук

текст: Стефи Стоева

снимки: БГНЕС

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Животинските принтове като отправна точка за днешния аутфит.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ