Как да носим: пухено яке като нюйоркчанка

x

Казват, че всяка уважаваща се жена със стил, живееща в Ню Йорк притежава в гардероба си онова добре познато палто пуф, което да я спасява от лютия студ. Скоро термометърът и тук ще мине линията на нулата и на земята ще се появяват, ако не снежни преспи, то доста забележим слой сняг. Предстоящото настъпване на зимата е неизбежно – и колкото по-рано започнем да се подготвяме за нея, толкова по-добре. 

Елегантните палта и леките тренчкоти отдавна са заменени от удобни и обемисти пухени якета и палта, така че няма какво да отлагате. Време е да се запознаете с тенденциите на сезон зима 2022/23 – най-модерните визии, които със сигурност ще ви бъдат от полза през предстоящите студени месеци. 
Намирането на компромис между стил и практичност е вечен проблем. Често тенденциите са трудни за съпоставяне с реалния живот. Особено през последните години, когато зимата се задържа по-дълго отколкото ни се иска. За щастие дизайнерите често определят тенденциите с поглед към реалността. И една от основните тенденции от този вид са пуф якетата и палта. Най-доброто спасение от студа ще е не просто удължено, но много дълго и обемно палто. Разбира се, този сезон се завърна и пухено яке-одеало. Това връхно облекло отдавна е обичано от всички нас, защото не само топли перфектно, но и е в състояние да ни обгради с комфорта, който е толкова необходим през зимата. 
Въпреки общоприетото разбиране, че обемното яке ще направи фигурата още по-обемна, това не е така. Факт е, че големите неща правят фигурата визуално „по-крехка“. Има игра на контраст: малкото до голямото става още по-малко. Пуф палтото е топъл, удобен и ежедневен артикул и трудно ще намерите нещо по-универсално! 
Текст: Тереза Восканян

Снимки: Getty Images

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Жълти нюанси в петък.

Ако сте пропуснали
Най-четени