Как да носим: пухено яке като нюйоркчанка

x

Казват, че всяка уважаваща се жена със стил, живееща в Ню Йорк притежава в гардероба си онова добре познато палто пуф, което да я спасява от лютия студ. Скоро термометърът и тук ще мине линията на нулата и на земята ще се появяват, ако не снежни преспи, то доста забележим слой сняг. Предстоящото настъпване на зимата е неизбежно – и колкото по-рано започнем да се подготвяме за нея, толкова по-добре. 

Елегантните палта и леките тренчкоти отдавна са заменени от удобни и обемисти пухени якета и палта, така че няма какво да отлагате. Време е да се запознаете с тенденциите на сезон зима 2022/23 – най-модерните визии, които със сигурност ще ви бъдат от полза през предстоящите студени месеци. 
Намирането на компромис между стил и практичност е вечен проблем. Често тенденциите са трудни за съпоставяне с реалния живот. Особено през последните години, когато зимата се задържа по-дълго отколкото ни се иска. За щастие дизайнерите често определят тенденциите с поглед към реалността. И една от основните тенденции от този вид са пуф якетата и палта. Най-доброто спасение от студа ще е не просто удължено, но много дълго и обемно палто. Разбира се, този сезон се завърна и пухено яке-одеало. Това връхно облекло отдавна е обичано от всички нас, защото не само топли перфектно, но и е в състояние да ни обгради с комфорта, който е толкова необходим през зимата. 
Въпреки общоприетото разбиране, че обемното яке ще направи фигурата още по-обемна, това не е така. Факт е, че големите неща правят фигурата визуално „по-крехка“. Има игра на контраст: малкото до голямото става още по-малко. Пуф палтото е топъл, удобен и ежедневен артикул и трудно ще намерите нещо по-универсално! 
Текст: Тереза Восканян

Снимки: Getty Images

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Кожена чанта Le Grand Chiquito – JACQUEMUS

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Зимни вибрации за улични кралици.

Ако сте пропуснали
Най-четени