Мода със заемки от детския гардероб

x

 

Givenchy

 


 

Кога, ако не днес, на Деня на детето, ще обърнем внимание на модата и заемките ѝ от гардероба на най-малките? Замислихме се сериозно върху тази тема, понеже все по-често ни се случва да видим по улиците пораснали дами с аутфити, сякаш не съвсем отговарящи на възрастта им. Всички те варират: от калъф за телефон с розови заешки ушички до пуловер с апликация от любимо детско филмче.

 


 

 

Valentino

 


 

Инфантилност ли е поставянето на типично детски елементи в облеклото на големите момичета и търсим ли несъзнтелно начин да се превърнем в Лолити на нашето време? Вярно е, че никой не иска да порасне (попитайте Питър Пан и той подробно ще ви разясни тезата си), но пък дали това е начинът за запазване на младежкия дух?

Решихме „да се разходим” из модните подиуми и да видим какво имат да кажат по въпроса дизайнерите през последните години. Изглежда, че и те напълно подкрепят връщането към тийн (и не само) годините, а това личи от принтовете, цветовете, кройките и цялостните внушения на дрехите им.

 


 

 

Burberry

 


 

Спомняме си, че имаше една интересна възраст на границата между детето в нас и поотрасналия индивид, в която везните се накланяха убедително към своеобразното остаряване и отказвахме да ни асоциират с малчугани. Не искахме дрехи с картинки, нито такива чанти, преструвахме се, че нищо от това вече не ни е интересно.

Сега, изглежда, тенденцията е наопаки: достатъчно възрастни сме, за да имаме собствени деца (а и някои от нас вече са горди родители), но се стремим да се върнем към детството, дори и само чрез стила си.

 


 

 

Moschino Cheap and Chic

 


 

Дали обаче околните биха ни взели насериозно, ако се разхождаме с пуловер, от който наднича Бамби от едноименното филмче на Дисни? Зависи от ситуацията, ще кажете вие. И ще бъдете съвършено прави. Но нещо ни кара да мислим, че въпреки всичко няма да се чувстваме съвсем на място с подобна дреха, пък било то и в неангажираща среда. Може би поставяме граници, но пък теорията ни е следната: ако малки момичета изглеждат нелепо с дрехи и грим за възрастни, то и обратната ситуация не е ли същата?

 


 

Miu Miu

 


 

 

Miu Miu

 


 

Текст: Станислава Добрева

Снимки: Press

Вижте още:

7 неща, които трябва да можете да правите, преди да станете на 30… за мода говорим!

Must Have: Дрехи с акцент от всяко кътче на земята

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петък е, личи си по усмивките.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ