Най-запомнящото се от Мадрид за есен-зима 2013/2014

x

Столицата на Испания не е в числото на най-известните модни градове, но според нас заслужава внимание поради няколко причини. Едната е, че дизайнерите от полуострова понякога имат много интересен и разчупен поглед върху модата, също като италианците умеят да влагат фолклорни и национални мотиви в облеклата по модерен начин и имат също толкова богата национална култура, от която черпят вдъхновение във всички сфери на изкуството, включително и модата. Имената на дизайнерите и модните къщи, които ще назовем, най-вероятно не са ви познати и за тях се говори много малко в България. Този път, обаче не ни се иска да пропуснем част от добрите и интересни попадения пристигащи от топлата южна страна. 

 


 


Първи впечатления с положителна оценка събрахме от ревюто на Andres Sarda, което ни грабна с традиционен секси замах, комбиниран с кожи и пера като аксесоари. Красивите тела на моделите бяха на показ за пореден път, защото нека си признаем – няма друг начин, по който да изпъкне финото дамско бельо.

 


 


Още една секси провокация открихме при Hannibal Laguna. Ревюто откри на зрителите един премерен драматизъм, подчертан с тъмно червило и силен грим. На този фон дрехите изглеждаха като направени за кукли с човешки размери и някакси едновременно с това, като костюми от филм с вампирски сюжет. Крайната оценка е положителна, заради лекотата, с която ни бе представено това смесено излъчване.

 


 


Amaya Arzuaga – блузони или рокли, както ви хареса. Модната къща застъпи тренда на широките дрехи в колекцията си, а на нас ни харесват заради абсолютната им приложимост в студените дни. 

 


 

 


От дизайнерския екип на марката Ion Fiz, бяхме насочени в диаметрално противоположна посока – тази на работещата в офис жена, с предизвикателен дух и смелост. Дрехите са издържани в монохромни цветове, добавени са ръкавици до лакътя. Цялостната визия носи характер и красноречиво послание – само за смели дами.

 


 


Една марка ни грабна с предложенията си за дълги рокли – Juanjo Oliva. Харесахме ги, защото са семпли, но провокират с акцент върху голата женска кожа.

 


 

 


Maya Hansen – тук ни впечатли миксирането на принт, декорации и кожа. В моделите ясно личат заемки с фолклорни корени, плисирани поли и като цяло нещо повече от обикновена визия.

 


 


Марката Devota & Lombra предложи собствена концепция за геометричната тендения. Триъгълниците са акцент, а при някои модели бяха разположено в 3D вариант по телата на моделите, оформяйки елегантни рокли, каквито ни се иска да имаме по всяко време на годината.

текст: Стефи Стоева

снимки: БГНЕС

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

И нека бъде бяло от глава да пети.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ