Не знаете какви обувки да сложите? Изберете най-неподходящите!

x

Обувките са може би най-важният детайл от визията. Тяхното влияние е трудно да се надцени. Именно върху тях обикновено си насочваме вниманието на първо място. 

Добре подбраният чифт може да направи един посредствен тоалет интересен, а грешката в избора, напротив, ще ощети иначе добре подбраните дрехи. И не винаги е очевидно кой чифт обувки е по-добре да изберете за тази или онази комбинация от неща. 

Понякога неволно си мислите – колко страхотно би било, ако имаше някакъв универсален закон, който помага точно да се определи кой чифт пасва идеално. Ето за това може би ще се изненадате, когато разберете, че такъв закон наистина съществува! И той е много прост. Въпреки че на пръв поглед изглежда, че в това няма абсолютно никаква логика. Говорим за принципа на Wrong Shoes Theory, който вече завладя умовете на модни инфлуенсъри и модни редактори в tiktok. Нека видим какво е и как работи.

Името на този принцип може да се преведе като „теорията на грешните обувки“. Като начало, името напълно разкрива този механизъм. Тази теория казва, че в случай на съмнение трябва да изберете обувки, които на пръв поглед изобщо не отговарят на вашата визия. Нещо, което е максимално далече от всичко останало като стил и настроение. Например, ако ще носите строг костюм с панталон, тогава е по-добре да го допълните не с високи обувки или мокасини, а с маратонки или кецове. За фееричната романтична рокля или съблазнителната комбинация са „перфектни“ масивните ботуши или грубите маратонки, въпреки че на пръв поглед изглежда, че елегантните сандали ще бъдат много по-полезни. Но първото впечатление, както обикновено, е измамно. 


 

View this post on Instagram

 

A post shared by MOJEH Magazine (@mojeh_magazine)


Съвременната мода е изградена върху противоречията и силата на контрастите, поради което насърчава най-неочакваните и дори странни комбинации. И комбинациите с „неподходящи“ обувки се вписват идеално в тази философия. 

Трябва да отбележим – това е подходът, който следват всички модни инфлуенсъри. Бела Хадид и Хейли Бийбър носят кецове с рокли и поли – и го правят брилянтно. Може би трябва да опитате тази формула и вие?

Текст: Тереза Восканян

Снимки: Getty/Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Добавете розово в сивия ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени