Новата история на Никола Геские – Louis Vuitton част първа

x

 

 

 


 

“Днес е нов ден. Голям ден.“ – с тези думи Никола Геские изпрати Марк Джейкъбс, за да посрещне своето ново предизвикателство, носещо луксозното име Louis Vuitton. След 15 години, прекарани в творческа работа за Balenciaga, днес дизайнерът поздрави гостите в друго амплоа. Той представи първата си колекция за френския моден гигант Louis Vuitton и бе нетърпелив като всички, които от ноември тръпнеха в очакване за това, което има да ни каже и покаже Геские. 

 


 

 

 

 


И това наистина бе нов ден за френската марка. Свеж старт, който ни остави възможност да сравняваме, да се възхищаваме и може би дори за миг да си спомним и работата на предшественика му, на която се възхищавахме не по-малко. Геские остави своя отпечатък върху марката моментално, запазвайки нейния почерк, но написан с нова система от знаци, цветове и кройки. Получавайки позицията преди няколко месеца, той получи и свободата да твори. Изглежда дизайнерът не се е поколебал нито за миг и е направил новата колекция „свободна“.

 


 

 

 

 


Да, дрехите изглеждат максимално удобни, носими и ни донасят усещането за удобство още преди да сме ги видели в естествената им среда извън подиума. Играта с нюансите и финото съпоставяне на меки и земни цветове ни е позната от предишната му работа. Тази концепция е пренесена и тук. Поли с А-образна кройка, други с акцент в талията, удобни обувки и една почти незабележимо докосната нишка на футуризъм (с която той се справя много добре) – това бяха отличителните черти тук.

 


 

 

 

 


 

Усещането, което остави у нас, бе за младост, модерност и непосредствено отношение към модата въпреки носимостта и приложимостта на колекцията в ежедневието. 

Аксесоарите също се забелязваха. И как няма! Те са основна част от бизнеса на френската марка за луксозни стоки. Чантите, така знакови за името Louis Vuitton, бяха в унисон с кройките на дрехите, издържани леко в духа на 70-те години  стилни, с логото на марката, разбира се, и абсолютен must-have за всяка дама.

 


 

 

 

 


Това е първата чисто нова глава от работата на Никола Геские, а очакваме той да продължи да разказва своята приказка толкова успешно, колкото досега се развива кариерата му на един от най-прочутите модни дизайнери, наши съвременници. Поздравления!

 


 

 

 

 


 

 

 

 


Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

Що за ревю? Хранителен магазин, в който се продава Chanel!

Имало едно време в Сицилия… мода, приказки и Dolce&Gabbana

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Заменете малката черна рокля с червена.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ