Новата история на Никола Геские – Louis Vuitton част първа

x

 

 

 


 

“Днес е нов ден. Голям ден.“ – с тези думи Никола Геские изпрати Марк Джейкъбс, за да посрещне своето ново предизвикателство, носещо луксозното име Louis Vuitton. След 15 години, прекарани в творческа работа за Balenciaga, днес дизайнерът поздрави гостите в друго амплоа. Той представи първата си колекция за френския моден гигант Louis Vuitton и бе нетърпелив като всички, които от ноември тръпнеха в очакване за това, което има да ни каже и покаже Геские. 

 


 

 

 

 


И това наистина бе нов ден за френската марка. Свеж старт, който ни остави възможност да сравняваме, да се възхищаваме и може би дори за миг да си спомним и работата на предшественика му, на която се възхищавахме не по-малко. Геские остави своя отпечатък върху марката моментално, запазвайки нейния почерк, но написан с нова система от знаци, цветове и кройки. Получавайки позицията преди няколко месеца, той получи и свободата да твори. Изглежда дизайнерът не се е поколебал нито за миг и е направил новата колекция „свободна“.

 


 

 

 

 


Да, дрехите изглеждат максимално удобни, носими и ни донасят усещането за удобство още преди да сме ги видели в естествената им среда извън подиума. Играта с нюансите и финото съпоставяне на меки и земни цветове ни е позната от предишната му работа. Тази концепция е пренесена и тук. Поли с А-образна кройка, други с акцент в талията, удобни обувки и една почти незабележимо докосната нишка на футуризъм (с която той се справя много добре) – това бяха отличителните черти тук.

 


 

 

 

 


 

Усещането, което остави у нас, бе за младост, модерност и непосредствено отношение към модата въпреки носимостта и приложимостта на колекцията в ежедневието. 

Аксесоарите също се забелязваха. И как няма! Те са основна част от бизнеса на френската марка за луксозни стоки. Чантите, така знакови за името Louis Vuitton, бяха в унисон с кройките на дрехите, издържани леко в духа на 70-те години  стилни, с логото на марката, разбира се, и абсолютен must-have за всяка дама.

 


 

 

 

 


Това е първата чисто нова глава от работата на Никола Геские, а очакваме той да продължи да разказва своята приказка толкова успешно, колкото досега се развива кариерата му на един от най-прочутите модни дизайнери, наши съвременници. Поздравления!

 


 

 

 

 


 

 

 

 


Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

Що за ревю? Хранителен магазин, в който се продава Chanel!

Имало едно време в Сицилия… мода, приказки и Dolce&Gabbana

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Костюм с панталон – обличаме увереност в понеделник.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ