Новото етно

x

 


С приливи и отливи, етното остава в гардероба. Но модерното никога не повтаря старото, дори източникът на вдъхновение да е един и същ.  Новото етно е в контекста на новия градски лайфстайл и на всичко, което се случва с визуалните изкуства:  Мотивите са стилизирани в духа на съвременната графична култура.

 


 


Нищо не си е „на мястото”  и нищо не е в рамките на баналните условности в модата – съчетават се привидно несъчетаеми цветове и разностилни мотиви от различно време и различни географски ширини; смело се играе с материите, като изборът им често противоречи на очакваното – сатенът се появява в „каубойските” панталони, грубата кожа – в ризите, тюл и сатен се комбинират с индиански шарки…

 


 


Цветовете са силни и въздействащи – лимоново, турско синьо, патладжан, винено червено, зелено, като често присъстват няколко акцентни цвята едновременно. Особено характерни са дебелите черни контури на шарките. Силуетът е прибран. Задължителните за този стил романтика и ретро присъстват, но без излишен сантимент и дори с доза ирония.


текст; Антоанета Баева

снимки: БГНЕС

 

 

 

 

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Кожена чанта Le Grand Chiquito – JACQUEMUS

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

В понеделник облечете увереност.

Ако сте пропуснали
Най-четени