Огън върху лед

x

 


Жан-Шарл де Кастелбажак – трудно за произнасяне име и не по-лесни за възприемане колекции. Сложната динамика между личност и произведения винаги ни отнася на различни полюси по отношение мнението ни за колекциите на дизайнера. Комбинацията между поп арт, кич и комерсиализъм превръща Жан-Шарл в един от ексцентриците на нашето съвремие. Произведенията му го нареждат до имена от ранга на  Анди Уорхол. Родом от Казабланка и французин по народност, той обича ярките цветове, създава нестандартни дрехи и ни кара да повдигаме вежди от приумици като пончо за двама, например.

 


 


Селекцията модели, с която той се яви пред публиката за този сезон отново е красноречива, отново е провокативна и ексцентрична. Той нарича колекцията си „Огън върху лед”, а ние колкото повече четем името, толкова по-отчетливо виждаме замисъла му върху цветовете, формите и шарките. Трайбъл мотивите изглеждат като взети от комикси, което не е чудно, имайки предвид, че Жан-Шарл се занимава и със създаването на такива. А по дрехите оживяват принтове, напомнящи за изчезналите цивилизации на маи и ацтеки. 

 


 


Трудно се забравя всяка колекция на Кастелбажак. Уважаваме труда му заради това, че твърде сполучливо пренесе поп културата в 21-ви век, твърде интересен продължава да бъде със свежите си идеи и неконвенционални хрумвания. Може би не знаете и не очаквате, че този дизайнер е любимец на много спортни фенове. Той създава колекции ски екипи за марката Rossignol, както и тенис колекции за Le Coq Sportif.

Още от колекцията може да видите тук!

текст: Стефи Стоева

снимки: БГНЕС

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Животинските принтове като отправна точка за днешния аутфит.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ