Огън върху лед

x

 


Жан-Шарл де Кастелбажак – трудно за произнасяне име и не по-лесни за възприемане колекции. Сложната динамика между личност и произведения винаги ни отнася на различни полюси по отношение мнението ни за колекциите на дизайнера. Комбинацията между поп арт, кич и комерсиализъм превръща Жан-Шарл в един от ексцентриците на нашето съвремие. Произведенията му го нареждат до имена от ранга на  Анди Уорхол. Родом от Казабланка и французин по народност, той обича ярките цветове, създава нестандартни дрехи и ни кара да повдигаме вежди от приумици като пончо за двама, например.

 


 


Селекцията модели, с която той се яви пред публиката за този сезон отново е красноречива, отново е провокативна и ексцентрична. Той нарича колекцията си „Огън върху лед”, а ние колкото повече четем името, толкова по-отчетливо виждаме замисъла му върху цветовете, формите и шарките. Трайбъл мотивите изглеждат като взети от комикси, което не е чудно, имайки предвид, че Жан-Шарл се занимава и със създаването на такива. А по дрехите оживяват принтове, напомнящи за изчезналите цивилизации на маи и ацтеки. 

 


 


Трудно се забравя всяка колекция на Кастелбажак. Уважаваме труда му заради това, че твърде сполучливо пренесе поп културата в 21-ви век, твърде интересен продължава да бъде със свежите си идеи и неконвенционални хрумвания. Може би не знаете и не очаквате, че този дизайнер е любимец на много спортни фенове. Той създава колекции ски екипи за марката Rossignol, както и тенис колекции за Le Coq Sportif.

Още от колекцията може да видите тук!

текст: Стефи Стоева

снимки: БГНЕС

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Ако времето е лошо, облечете….розово.

Ако сте пропуснали
Най-четени