От Париж – Раф Симънс в поредна цветна еуфория за Dior

x

 

 

 


 

Париж винаги е последен. Дали защото финалът на всички приказки, дори и модните такива, са най-запомнящи се? Дали защото тези дизайнери, които „имат думата“ последни в програмата на модните седмици, всъщност са истинските трендсетъри?… 

 


 

 

 

 


Париж винаги е пръв – в модните ни сърца, защото тук концепцията за мода има по-дълбок смисъл. Тя не е просто ежедневна прищявка. Модата е начин на живот, история и изкуство в едно, които работещите за френските модни къщи дизайнери, трябва да познават в дълбочина. 

 


 

 

 

 


Раф Симънс е един от тези художествени изпълнители, които имат склонност да правят нещо повече от мода. Затова, когато разглеждаме неговите тоалети за колекциите му pret-a-porter или haute couture, не можем просто да говорим за платове и облекла. Раф се отличава от много други дизайнери по това, че произведенията му винаги запазват онази особена черта да бъдат по-скоро невъзможни за копиране и подражание. Тук виждаме и комбинация от цветове, които уж не са един за друг, а всъщност стоят в прекрасен унисон върху женските тела. 

 


 

 

 

 


В поредната си колекция за Dior Раф е заложил на идеята, че ежедневната мода има две страни – спортна и официална. Смесил е двете концепции и е получил колекция с акцент върху младежкото излъчване и модерната визия. Дължината на полите остава около коляното, запазват се обемите около ханша и се добавя класическата визия за костюм интерпретирана цветно и по женски. 

 


 

 

 

 


Неподражаемият „маниер“ на тези дрехи се корени в това, че цветовете за платовете и самият текстил се произвеждат специално за тази колекция. Затова не всяко червено ще стои добре, с което и да е розово. Не всяко синьо ще добавя стойност на зеленото така, както тук. Ако опитвате комбинациите у дома, имайте предвид, че цветовете, които комбинирате, не трябва да се „бият“ или изключват един с друг. 

 


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 


 

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

Първото ревю на M&S в България: Истинската трева се превръща в моден подиум

Имало едно време в Сицилия… мода, приказки и Dolce&Gabbana

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник в летен вариант.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ