Париж в Рим или една модна история от необятния свят на Chanel

x

_A2X0284_426x639


Кой друг световноизвестен дизайнер би накарал 800 човека (не по-малко известни от него) да отидат до Рим, за да присъстват на поредното модно ревю, поставено от него? Карл Лагерфелд за пореден път пренася Париж и грандиозните си идеи за моден спектакъл на най-неочакваното място. Подиумът тук е издигнат в италианското филмово студио Cinecitta, построено в покрайнините на Рим през 30-те години.


_A2X0361_426x639


И така, какво направи Кайзера в любимото филмово студио на Фелини? Дизайнерът написа поредната сраница от серията ревюта Metiers d’Art за Chanel pre-fall 2016. Въпреки декемврийския бриз, който е обхванал цяла Европа, настроението и пресъздадената атмосфера остават есенни. Лагерфелд бе облякъл моделите като героини във филм – може би, film noir, в който жената играе своята роля с твърде изразен сексапил. Тоалетите са предимно в тъмни цветове, но не задължително в черно, а кожата е акцент тук. Нещо, което сме виждали, но с тотално нови шарки и интерпретации – това за пореден път е сюжетната линия, по която се движат кройките и реализацията в модата с етикет Chanel.


_A2X0301_426x639


Около шест седмици е времето, което е билло необходимо на екипа на Chanel да построи декорите, които всъщност представляват парижки улици в тъмна нощ. Резултатът – една интересна колаборация от внушения за италианското кино през 60-те и френските актриси Romy Schnieder и Anouk Aimee, които са носели Chanel във филмите от това време. А Легарфелд признава, че е влюбен в този период и издига на пиедестал начина, по който вижда влиянието между две различни сфери от една друга епоха. И всичко, около което се завърта този нов сценарии, разбира се, остава модата.Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

BURBERRY PRE-FALL 2016-2017 – ЗИМНО ВДЪХНОВЕНИЕ ОТ БЪДЕЩЕТО

ХАВАНА ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА КРУИЗНОТО ШОУ НА CHANEL ПРЕЗ МАЙ ДОГОДИНА

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Далеч сме от морето, но една сламена чанта, може повече от спокойно да го доведе в още…

Ако сте пропуснали
Най-четени