По ДЪЛГАТА РОКЛЯ ще ме познаеш

x

„Красивата рокля може да е очарователна на закачалка, но това не означава нищо. Една рокля трябва да се преценява, когато е върху жена…“

Коко Шанел

Дългата рокля сякаш е запазила своята роля в студените дни само когато се повдигне дума за сюжетната линия на празничните събирания и тежки официални празненства. Дали заради опасността да потопите краищата й в някоя градска преспа или заради представата, че се адаптира само към официални поводи тя сякаш оставаше встрани от активно модно полезрение. Въпреки лошото време, и наближаващите снегове дизайнерите упорито ни увещават в нейната адекватност по време на температури, кръжащи около нулата. При това всеки от тях ни предлага различна стилистична формула подчинена на тази тенденция. Факт е, че тя е в противоборство с мини дължините, които властваха през лятото. Но не е ли твърде лесно да метнете едно палто върху минито гарнирано с високи секси чизми? В голямото настъпление макси формите е убеден и Никола Гескиер от Louis Vuitton. Той намери контрапункт на иначе мъжките вратовръзки в колекцията си именно с дълги женствени рокли в предизвикващи обичайните визии комбинации.
Въпреки дългогодишната история на френската марка, комбинациите са толкова младежки и смели. Дали с раиран оувърсайз полошърт или пуловер с цветя и човешка фигура отгоре нежността и женствеността на флоралните елементи са водещият акцент. Визиите балансират между осъзнатата женственост и момичешкото очарование са завършени с сникъри. Очевидни Гескиер е на правилния път към заветния фонтан на вечната младост, а „екипировката“ която предлага ще ви помогне да достигнете целта.

Друг фен на дългите рокли се оказа и Върджил Абло, талантливият дизайнер и основател на Off-White, който за жалост ни напусна в края на миналата година.
Изключително романтичните дължини и силуети се превърнаха в любими на модните редактори и фенове не само защото видяхме едни от любимите ни топ-модели от 90-те Хелена Кристенсен и Синди Крауфорд. Комбинацията от женствени форми и силуети си партнират с варианти на сако – сила и нежност в едно. Какво повече ви е необходимо точно сега? Срещата на две противоположности може да бъде и с добър край, всичко е въпрос на добър усет и смел подход.Мария Грация Кюри е далеч по близо в разбиранията за класически визии при роклите, но по никакъв начин не пренебрегва, съвременните възгледи за дизайн. Еклектиката между елементи от различни стилове и епохи в новата образност на жената войн няма как да избяга от дългите рокли. Дали в силует на спортуваща амазонка в готически уклон или ефирна полупрозрачност достойна за нимфа, любовта на дизайнерката към феминизма отново е тук. Коя роля ще си изберете решавате вие, но под общия знаменател на силния женствен характер.

Това са само няколко от примерите които ясно маркират тенденцията. Достойнствата на издължените силуети не са за пренебрегване. Множеството им интерпретации позволяват да откриете своята дълга рокля. Онази, която ще ви бъде верен партньор не само този сезон. ПАНТАЛОН – РОКЛЯ.


Текст: Константин Стойнов

Снимки: Getty Images         

         

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Свежи цветове за добро настроение.

Ако сте пропуснали
Най-четени