По гребена на вълната – банските на 2023

x

Крайно време е да обърнем внимание на банските, въпреки променливото време. Лятото е тук, поне по астрономичен календар, но никой не е казал, че далечните дестинации са забранена посока. Вероятно разполагате вече с нужната екипировка, но никога не е късно да добавите още някой модел. Дори да сте се отправили към екзотичен курорт с нискотарифен полет още един бански няма да натежи, дори може да го мушнете в дамската си чанта. Преди столетие размерът на банските не са позволявали това, но днес, когато мантрата гласи МАЛКОТО Е ПОВЕЧЕ, това е напълно възможно. Изглежда лесно, но в цялото изобилие от предложение си е цяло предизвикателство да изберете вашия модел, а защо не и модели? Да сте модна русалка изисква малко усилие и правилна преценка при избора. А за да сте максимално улеснени ви предлагам селекция от най-силните тенденции на сезона.

Минимализъм в действиеПокрий – разкрий – в това ни убеждават някой дизайнери като братята от Dsquared2. Те категорично смятат, че банските не са само представител за водните басейни, в най широк смисъл. Колкото по-оскъден е настоящият герой, толкова по добре. Класическият принцип на съвместяване на противоположностите тук е приложен в прочит лято 2023. Покрита долна част и скромни, ама много скромни триъгълници върху зърната. Очевидно е, че този модел може да се побере и в дамско портмоне. Факт, изисква се малко повече смелост, но само малко. На плажа или в градска среда никой не би ви упрекнал в непристойност, без риск да се изложи.

Приказен споменНяма как, всички помните приказката за Малката русалка, без да споменавам версиите на Disney. Ето го и съвременното модно превъплъщение създадено от Laquan Smith. Нека пайетите блестят без скромност и то най-добре да са в изобилие. Формата на горната част отново е в геометричната сила на триъгълниците – явно и те са тенденция, отново. Хубавото е, че не е нужно да губите гласа си заради поредния принц, шансът всички да останат безгласни при вида ви е почти сигурен. Само се доверете на искрящата магия на малките кръгчета и се потопете в незабравими дни и нощи на купон.

Бримков кодУмението да въртиш едната кука е присъщо като че ли на някой по-зрели дами. Това обаче не означава, че не присъства периодично в тенденциите. Такъв е случаят и този сезон, убеждава ни целият модел бански от колекцията на Isabel Marant. В натурален цвят и игриви мотиви той би бил добър щафетен играч със силно изразено женствено послание. Очевидно носталгията по-отминалите умения може да не носи клеймото на ретро естетиката. А помните ли крилатата фраза отпреди години, че ретрото е на мода? Вярвам, че е така, доказателството е пред очите ви. Всичко е въпрос на адекватна интерпретация.

Ярка палитраЛятото е сезон, който кипи от изживявания и цветове. Някой като Raisa Vanessa ни убеждават твърдо в това, предлагайки ни истински пир от ярък колорит. Такъв, който е достоен за художниците от фовизма, течение в живописта което се превежда като диви зверове. Не се страхувайте от ярките принтове – сега е момента да бъдете смели, дори диви. Смелият звяр може да улови и най-големия и желан плажен трофей. А дори и това да не е целта ви, какво по-хубаво да нарисувате своите моменти в една незабравима гама.

Рекордна дължинаСлед крайно минималистичните решения откриваме още плувци претендиращи за победа – целите бански. Често смятани за скучни те покоряват смело водните пространства придаващи нотка на женствена загадъчност. В това е сигурен творческият тандем на Zimmermann, известен иначе със своята крайна романтичност. Те ни предлагат дори и дълги ръкави, създаващи категорична форма, която обаче не може да мине за скучна. Работата с динамичната пропорци е поверена на искрящи топли линии играещи си с формата на тялото. И понеже всеки плувец се нуждае от мощен финал дизайнът завършва с колоритен цип. А той позволява да разкриете точно толкова, колкото вие прецените!

Това са само част от тенденциите при банските за лятото. Избирайте умно с творческа визия, извън стандартната рамка. Кой е  казал, че тези скромни по размер представители виреят добре само при ваканционен режим. Ако селектирате с „Широко затворени очи“ с вашия бански може да изградите неочаквани сюжетни линии и на сцената на града. В това са убеди болшинството от дизайнерите. Пример – разголените пъпове са друга тенденция, в която правилният бански може да изиграе решаваща роля. А  ако сте решили да покажете категоричен силует под вездесъщия оувър сайз костюми или сака, то някой от целите варианти фитват прекрасно. Няколко бижута и правилната дамска чанта и сте няколко стъпки напред по твърдите паважи. Нужно ли е да правите двойна инвестиция и в бански, и в кроп топове? А и ако трябва да сме честни и при тях границите стават все по-размити.  Вярвам, че знаете, не само модата, а и живота обича смелите!


 

View this post on Instagram

 

A post shared by @milano_streetstyle


 

View this post on Instagram

 

A post shared by @milano_streetstyle


 

View this post on Instagram

 

A post shared by @milano_streetstyle


 

View this post on Instagram

 

A post shared by @milano_streetstyle


 

View this post on Instagram

 

A post shared by @milano_streetstyle


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dasha Belize (@dashabelize)


 

View this post on Instagram

 

A post shared by @milano_streetstyle


 

View this post on Instagram

 

A post shared by @milano_streetstyle


Текст: Коснстантин Стойнов

Снимки: Getty/Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

В петък заложете на удобството.

Ако сте пропуснали
Най-четени