Пролетта на Dior – красив диалог между двама дизайнери

x

 


 

Поредната колекция pret-a-porter на Dior, подписана от Раф Симънс отново доказа, че френската марка вижда женското ежедневие облечено в дрехи, които много напомнят на висша мода и не се интересува от простотата на обикновената конфекция. „Не искам хората да знаят точно от къде идват тези жени, нито къде отиват, а че те се намират в постоянно движение, където всичко изглежда възможно“, това обясни Симънс още преди да е започнало модното шоу.

 


 

 


 

Силуетите са разпознаваеми – да, те са на Dior – емблематичните за марката форми около бюстовете с акцент върху талията и формите около ханша. Всичко това, което трябва да видим при ревю на френската марка обаче е допълнено с нови концепции, нови конструкции на връхните дрехи и полите, като всичко е създадено, за да подчертае женствеността. 

 


 

 


 

Интерпретацията на  стила New Look се появява като игра между миналото и бъдещето, като диалог между две съвремия  толкова близки по език, но толкова далечни като изразяване. Новата жена Dior, тази на пролет ще бъде родена от непринудената любовна игра на модернистичната концепция на дизайнера и наследената естетика на пословичната френска марка. 

 


 

 


 

Цветовете са много, симетрията и асиметрията е постигната с различни дължини и принтове. Кройките на дрехите изглеждат като живи, а подпомагани от движението на женското тяло, изглежда, че приемат други форми. 

 


 

 


 

Раф Симънс интерпретира класическия Dior, интерпретира собствената си концепция от предишните колекции за марката, за да постигне този интересен диалог между себе си, дизайнера основал модната къща и жените, които обожават модата с това пословично френско име.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: БГНЕС 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Елегантността се крие в простотата…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ