Рикардо Тиши за Givenchy и необикновеното му вдъхновение

x

 


 

Ако най-важното, което се изисква от един дизайнер е специфичната и неповторима идентичност на моделите му, то смело можем да твърдим, че Рикардо Тиши притежава именно това качество на моден творец. Колекцията есен-зима 2015/2016 е поредната отправната точка, която ни отвежда до този извод. Тук се откриват препратки към някои негови по-стари колекции, при това висша мода. Същият драматизъм, същата концепция за богатство от бижута, същите тъмни цветове, които познаваме – по нов и отново съвършен начин.

 


 

 


 

Всъщност, ако се вгледате в „грима“ на момичетата (а това няма как да пропуснете), може би нещо ще ви напомни на гангстерските групи в страни от Латинска Америка. Те са момичета, които носят пиърсинги, играят видео игри, тичат по улиците и прекарват младежките си години в един леко драматичен хаос. Театралният грим и украса по лицата целят да засилят именно тези впечатления и асоциации и да допринесат за по-лесно първоначално схващане на идеята, довела до реализирането на тази колекция.

 


 

 


 

Тиши обаче е истински моден алхимик, защото той не спира до тук с вдъхновението си. Цялата тази идея той комбинира с диаметрално противоположната поетичност и дух на Викторианската епоха. Така той формира една артистична женственост, подправена с голяма доза от неговите ексцентризъм и чувство за индивидуслност, смесвайки две култури – диаметрално противоположни в съществото си. И всичко това за една кoлекция pret-a-porter! Как бихме могли да наречем създаването на носима мода „нещо елементарно“?

 


 

 


 

Сака, корсети, рокли, палта – в тази театрална зима има всичко необходимо за цялостни гардероб и стайлинг. Може би на моменти всичко изглежда твърде ексцентрично, след това драматично, но някъде в цялата тази гама от внушения присъстват чувството за стил и естетика. Те не са подчинени на правила, нито са вкарани в някакви обикновени граници. Именно затова смятаме, че Рикардо Тиши притежава най-важното качество на моден дизайнер – неповторима идентичност.

 


 

 


 

 


Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

Минималистът Раф Симънс превръща нежната дама в силна и сексапилна жена

Галиано за Margiela – голямото завръщане в Париж

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петък е, личи си по усмивките.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ