С грижа за всяка женска фигура: Как да избираме зимни палта

x

Fuschia-Coat-Grazia-Germany

 


Няма нищо по-хубаво от едно хубаво палто през зимата. Как да го изберем обаче? По същество – когато става дума за тази дреха, която обикновено е едно най-скъпите неща в гардеробите ни, внимаваме повече. Никога не купувайте палто спонтанно и необмислено. Всички имаме различни тела, а не всяка кройка стои добре на всеки, колкото и красив да е крайният резултат на витрината. Идеалното палто трябва да подчертава съвършенствата ви и да прикрива недостатъците на тялото.


 

9715591317_5e112cfd5b_o

 


Ако имате малка талия, тесни рамене и широк ханш, палтото трябва да се избира така, че да прикрива пълнотата в проблемната зона и да придава обем в горната част на тялото. За целта ви е необходимо палто, което се разкроява от кръста надолу, а по яката има придаден повече обем от кожа с дълъг косъм или друго дизайнерско решение.


 

4540890dc1374d981cec89888c6f1477

 


В случай че раменете и ханша ви са тесни, но нямате добре изразена или пълна талия, е добре да избирате палта със средна дължина и основно прави модели в зоната на кръста. Палта с асиметрични форми не са подходящи. Вталените модели също.


 

Paula-Joye-Lifestyled-Street-Style-Colour-Coats-Hanneli

 


За жените, които имат една и съща широчина на рамене, талия и ханш, е добре да избирате разкрояващи се модели, които оформят тялото по-женствено.


 

new-york-streetstyle-fall-2013_red5

 


Фигурата на пясъчен часовник означава идеални пропорции на тялото. Този женски силует се отличава със симетрия, тънка талия, което означа, че тук може да се експериментира с много модели, цветове и кройки.


 

what-to-wear-to-fashion-week-street-style-london-2-h724

 


Винаги избирайте палто, което ви позволява да се движите свободно. Не пробвайте връхната дреха с твърде тънка блуза, а с такава, каквато ще носите в най-студените дни. Щом облечете палтото в магазина погледнете как то стои на гърба ви. То трябва да е гладко и да не образува странни гънки. Обръщайте внимание на раменете и дали усещате дрехата комфортно в тази зона. Друго важно нещо, на което да обърнете внимание е яката. Закопчайте я до горе и забележете дали палтото стои симетрично и дали някъде по тялото ви не се изкривява нетипично. И ако всичко изглежда добре и все още продължавате да сте влюбени в това перфектно палто от витрината, значи трябва да го имате!

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

БЯЛАТА РИЗА – ЧАСТ ОТ ГАРДЕРОБА НА ПОРАСНАЛИТЕ МОМИЧЕТА

ИВА ОТ INSPIRATION EXISTS: ТЕНДЕНЦИИ ЕСЕН-ЗИМА 2015/2016 – II ЧАСТ

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

И август, и понеделникът се нуждаят от едно и също – цветове. Ярки, по възможност!  

Ако сте пропуснали
Най-четени