Семейство Адамс

x

 

 


Сладки, захарни, румени, облечени като бонбонки в пастелни цветове – така изглеждат децата в повечето детски колекции. Защото така искат да ги виждат родителите. Директната, буквална връзка светъл, ярък  цвят – благоденствие ни кара да държим нашите деца да са облечени пъстро, за да са усмихнати и весели, като веселите тонове. Черното е почти изключено от детските серии – това е цветът на самотата, депресията и негативните чувства. Цветът на „лошите”, както би казало едно дете. Но не всяко дете.

 


 


Прехвърлят ли възрастта на букварите, децата започват да проявяват собствени предпочитания. А за някои от тях черното не само не е лош цвят, а дори напротив – това е цветът на големите, в който бързат да се пременят, цветът на елегантността и на вамп–персонажите от филми като "Семейство Адамс", по които са луди. Това е цветът, който ги прави различни в цветната детска тълпа, както нас, възрастните, ярките цветове ни отличават на общия фон от сиво-черни тоалети. И така, децата поискаха черно. Поискаха го и дизайнерите и го показаха в детските колекции за 2013. 

 


 


 

Родителите, разбира се, са силно раздвоени, но някои все пак са склонни да проявят либералност и да позволят друг имидж на децата си. Искаме децата да са сладки, но те искат да са личности. Защото, както казваше Мортиша Адамс: "Всичко мога да ти простя, но тези пастелни тонове – никога!" Казвам го от личен опит…      

текст: Антоанета Баева

снимки: БГНЕС 

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Елегантността се крие в простотата…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ