Шалът – силен зимен акцент

x


 


 

Последен щрих в зимното облекло от всеобхватния свят на аксесоарите – това е шалът, превърнал се повече в аксесоар, отколкото в необходимост. И все пак имаме нужда от него през тези студени ноемврийски утрини. Бяха ли дизайнерите тази година пестеливи по отношение на класическия шал и показаха ли го изобщо? Ние го намерихме малко трудно измежду всички кожени яки и фишута, които преровихме, небрежно преметнат и винаги в помощ на добрата визия. Корените на шала идват от древен Рим, когато той не е бил използван като модно украшение, а е служел за почистване и попиване на потта.  През 19-ти век, обаче за пръв път модните къщи го добавят към облеклото и от тогава насам не спираме да го носим. Един от първите производители в областта на шаловете именно през 19-ти век е модната къща Hermes. 

 
 


Еволюирал през годините, но запазил основните си характеристики, шалът добавя още един пласт комфорт към ежедневното облекло. В колекцията на Mark Jacobs, той беше дебел и вълнен, прихванат с голяма безопасна игла или вързан на възел.
 


  


Шаловете може да намерите в безброй цветове, с втъкани златни или сребърни нишки, с безброй много принтове или изобщо без такива. Монотонни и едноцветни ги намерихме при Veronique Leroy, вързани небрежно на възел или омотани около врата. Едно от свойствата им е, че фиксират цялата визия с лекота, само с едно увиване или намятане. Доверете се на това уж "обикновено" парче плат, което всъщност е цяла зимна премяна.

текст:Стефи Стоева

снимки: БГНЕС

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнено поло от CHLOÉ

Вълнено поло от CHLOÉ Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Коженото яке – must have за всеки повод.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ