Шапките, които разчупват традициите

x

 

 

 


 

В момента жените на Лондон повече от всякога експериментират по отношение на шапките. Принцесите, графините, херцогиня Катрин и останалите жени с афинитет към традициите и шапкарството се превръщат в проводник на тази мода по целия свят. И ако трябва да бъдем честни, аксесоарите за коса стават по-интересни и причудливи. Все по-приятно е да разглеждаме шапките, които понякога не приличат на такива, а приемат всякакви форми и пространствени измерения, за да напомнят, че традициите не са това, което бяха.

 


 

 

 

 


 

Алекзандра Харпър е шапкарка, която работи и твори в Лондон. Там, където шапкарството е издигнато в култ и е една от най-важните форми на мода и изкуство, които се развиват в английската столица. Алекзандра е известна с това, че умее да смесва експертното си познание за производство на шапки с иновативни техники и фино майсторство. Затова шапките ѝ са събрали индивидуалност, луксозно излъчване и капчица авангард в едно.

 


 

 

 

 


 

Тя създава своя лейбъл Alexandra Harper Millinery през 2004 година. Нейни шапки са се появявали по страниците на много издания, включително Vogue, Marie Claire, The Los Angeles Times. В дизайнерските си концепции Харпър често употребява капси, шипове, пера, ръчно изработени цветя и признава, че черпи вдъхновението си от небезизвестните Филип Трейси и Елза Скиапарели.

 


 

 

 

 


 

Алекзандра подготвя откриването на ново студио и магазин в британската столица и разказва, че „Лондон е шапкарската столица… Във Великобритания се носят много повече шапки, от където и да е по света и по всякакви поводи… Хората, които носят шапки във Великобритания, изобщо не се страхуват да приемат нещо ново и различно”.

 


 

 

 

 


 

 

 

 


 

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Alexandraharpermillinery.com 

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Днес носим лятна джунгла.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ