Съботно четиво: Как да познаем фалшивата чанта и защо да не си я купим?

x

 

 

 


 

Колко често се доверяваме на думите на търговеца? Правим го, особено когато пазаруваме онлайн или когато ни уверяват на живо с всякакви доказателства за произход на стоките. Пазарът на дамски чанти обаче е бизнес за милиарди долари, в който се включва и продажбата на фалшификати. Елизабет Бернстайн – директор продажба на дамски чанти в Portero.com, където се продават класики на марките Chanel, Louis Vuitton, Hermes, споделя няколко полезни съвета как да избягаме от фалшификата, който понякога изглежда по-оригинален от оригинала. 

 


 

 

 

 


 

Истина е, че производителите на фалшиви стоки са усвоили всички тайни на големите марки. Те слагат холограми, използват серийни номера, поставят надписи „Made in France” и всякакви други, боравят с кода на датите на производство и изобщо разполагат с всички детайли, за да направят фалшивия продукт „оригинален”. Единственото нещо, което никога няма да могат да постигнат обаче, остава качеството. Именно липсата на това качество позволява фалшивият продукт да се продава на примамлива цена. Очевидните разлики с оригиналите стоят в използваните материали, цялостната изработка и начина, по който се продава чантата.

 


 

 

 

 


Елизабет Бернстайн ни насочва какви въпроси да си зададем, преди да купим един такъв продукт. Ето ги и тях:

Материалът, от който е направена чантата, истинска кожа ли е или изкуствена? Мирише ли кожата като истинска кожа?

Ако марката е известна с това, че прави металните елементи позлатени, следва да се запитаме дали това, което се опитват да ни продадат, има подобни характеристики по металните части.

Ако се предполага, че чантата трябва да е ръчно ушита, тази такава ли е? Имайте предвид, че шевовете направени на ръка трябва да бъдат леко несиметрични един с друг и да не са в перфектна права линия, но пък ще издържат на дълги години носене. 

Ципът закопчава ли се без нито една пречка? При оригиналите закопчаването е удоволствие, а не досадно занимание. 

 


 

 

 


В световен мащаб най-фалшифицирани са марките Louis Vuitton и Hermes. Моделите на тези два бранда са лесни за възпроизвеждане, защото често нямат излишни детайли и са по-скоро с универсален дизайн. 

Пазаруването по интернет остава най-рисково. Има безкрайно много измамни сайтове, които показват снимки на оригинали, но продават имитации. Единственият начин да пазарувате сигурно по интернет е като го правите от онези онлайн магазини, чиято репутация е световноизвестна. Ако все пак поръчате чанта по интернет и се съмнявате в нейната оригиналност, бихте могли да я отнесете в най-близкия бутик на марката, където на цена между 50 и 200 долара ще направят проверка. 

 


 

 

 

 


И накрая, защо да не купуваме имитации? Нека го помислим от човешка гледна точка. Във фабриките за фалшиви стоки работят хора в не особено добри условия и с ниско заплащане на труда им. Когато си купите „маркова” чанта за 300 долара, вие не си купувате комфорт, а ги „дарявате” на тази черна индустрия. По този начин помагате на незаконния бизнес за милиони долари да продължи да се развива. И друго, не по-малко важно е, че купувайки фалшив артикул, вие показвате отношение и към себе си. Всяка себеуважаваща се жена би избрала оригинала! Уважавайте себе си!

 


 

 

 

 


Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

Седмиците на модата в аксесоари

Моден полъх от Париж: атрактивните чанти от Седмицата на модата

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Няма по-добро начало на седмицата от доза слънце, което да носим навсякъде със себе си!

Ако сте пропуснали
Най-четени