Съвършенството, което се крие зад Chanel Métiers d’Art

x

 

 


 

1936 година, Северна Франция. Оттогава датира дейността на Desrues във фината изработка на позлатени и емайлирани копчета. През 1965 година собственикът George Desrues създава своята първа гама аксесоари за Габриел Шанел и в следващите години пресъздава много от скъпоценните бижута, подарени и от Херцога на Уестминстър. През 1985 година бизнесът преминава под ръководството на Chanel. Карл Лагерфелд, заедно с около 100 служители, работят усилено, за да поддържат високото ниво майсторство, създадено от Desrues. Резултатът е изработка на над 4000 копчета дневно и 8 годишни колекции бижута, създадени от 100 изкусно изработени части.

 


 

 


 

Robert Goossens среща Габриел Шанел през 1953 година. Впечатлена от майсторството му, вдъхновено от Античния свят, Византия и Египет, тя го кани да поеме ролята на официален снабдител на Chanel. Като един от най-добрите бижутери в Париж, той създава златни, сребърни и бронзови бижута с полускъпоценни камъни, кварц и перли. Днес брандът е под ръководството на Patrick Goossens и е едно от 11-те ателиета на Chanel Métiers d’Art от 2005 година.

 


 

 


 

На 4 декември миналата година в замъка Linlithgow, на запад от Единбург, се проведе шоуто на Chanel Métier d’art Paris. Ревюто отдаде заслужена почит към плетивата Barrie, специализирани в кашмирените облекла и закупени от Chanel. Шотландската модна къща е основана преди повече от 140 години и първоначално произвежда пуловери за британската армия по време на двете световни войни, преди да се превърне в един от любимите доставчици на големите модни марки през 50-те и 60-те години на миналия век.

 


 

 


 

Първото ревю Métiers d’Art Chanel се провежда през декември 2002 година. Година по-късно е показано Chanel Cinq à Sept, последвано през 2004 от първата колекция на марката, посветена на конкретен град: Paris-Tokyo и проведена в японския мегаполис. Следват ревюта в Ню Йорк, Монако, Лондон и Москва. Френският моден бранд отново насочва погледа си към Изтока през 2009 година за ревюто в Шанхай, а следващата година е вдъхновена от древна Византия. Мумбай и Единбург са следващите две дестинации, към които се отправя Métiers d’Art Chanel в своята история.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Вижте още: 

Поглед в бъдещето: Лагерфелд в Залцбург, ранна есен 2015 и българската следа там – Кремена Оташлийска

Дизайнерите, които промениха модната индустрия

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Провансалски нотки в събота.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ