Тайните на офисния дрескод: Как да се обличаме в работна среда

x

74875215e881f03c85df6f30fd9e3ae4


Жената, която отива на работа в офис и се стреми да бъде професионалист в своята сфера, образована е и работи наравно с мъжете – това е образ, който реалистично отговаря на целите, които си поставят много от нас. Постигането на успехите на работното място обаче е предхождано и от нещо, което по-рядко обмисляме – как да разбираме кодовете и знаците на модата, преди да ги приложим в офиса. Как се обличат модерните, съвременни бизнес дами и трябва ли да ни интересува точно този аспект на пътя към успеха? Дрехите представляват голяма част от невербалната комуникация и отговорът на горния въпрос е наложително положителен.


6298cf75ca4acc6be6f8e1b90c9c306e


И понеже искрено вярваме във важността на това как изглеждаме, когато отиваме на работа или на служебно събитие, бизнес облеклото е тема, която по никакъв начин не можем да пренебрегнем. Когато избирате своето бизнес облекло, трябва да обръщате внимание на няколко неща. Дрехите трябва да бъдат удобни, не трябва да акцентират върху твърде разголени бюст и крака, трябва да показват определен статус, което означава, че не може да си позволите евтини материи, фалшиви дамски чанти и бижута, имитиращи скъпи метали и камъни.

Вижте още: От Шейха Моза до Виктория Бекъм: За силата на обличането или просто Power Dressing


aac435e6033c63deb101dd481cdb0a93


Правилното „smart” облекло следва да бъде подчинено на класиката по един или друг начин. Това означава, че костюмите в черно или тъмносиньо са един от вариантите да започнете. Обувките никога не трябва да бъдат на твърде висок ток. Нито е подходящо да носите ботуши над коляното или твърде дебели и груби подметки. Така нареченият „Casual Friday” предпоплага възможността да обуете любимият си чифт деним с жилетка или цветен пуловер, например. Не и да се обличате като за петъчно излизане с приятелки.


poppy-delevigne-topshop


Разбира се, цветовете, които обличате може да варират от типичните тъмни нюанси до всички останали. Неоновите тонове обаче са табу на работното място и във формална среда. Ярките цветове също следва да се използват с внимание, понеже често създават асоциации за нападателна позиция или отнемат вниманието на околните.

Вижте още: Бялата риза – част от гардероба на порасналите момичета


609f1f0873762ac57ee0fc90095b44de


Класическата риза в различни цветове е част от добрата бизнес визия. Експериментите с принтовете в серизоните и формални случаи, за които говорим, трябва да се правят внимателно. Странни шарки, каквито често са сред най-актуалните предложения, по-скоро трябва да се избягват.

Когато обличате костюм за своето бизнес ежедневие, можете да го допълните от голямо бижу, цветен аксесоар или красива дамска чанта. Правите и симетрични форми на дрехите са най-предпочитани за добрия стил на работното място. Вероятно не знаете, но чисто голите крака в бизнес среда са недопустими. В случай че обличате пола или рокля, то задължително, без значение какъв е сезона, вие трябва да носите чорапогащник.


7f2d9f2b388d21bb528a98f2b99cdc88


Класическата пола тип молив е допустима с дължина до около коляното. Прилепналите дрехи, с намек за сексапил също са допустими, но не бива да прекрачвате границата с твърде пошлото обличане и кича. Панталоните може да са с дължина до глезена – тип цигара или широки с ръб. Комбинациите от дрехи трябва да се правят с акцент върху вечните класики. Дрехите ви винаги трябва да бъдат перфектно изгладени, без абсолютно никакви висящи конци или петна по тях.


2


Ръка за ръка с добре аранжираното бизнес облекло вървят красиво оформената прическа, която никога не трябва да бъде твърде силно прикована за главата с много лак или да стои изкуствено. Винаги залагайте на по-естествените форми и визия, която не натоварва окото. Гримът също остава на базово ниво, което означава черен молив, спирала и червило или „nude” варианти. И друго важно нещо е, че красивата и скъпа дамска чанта има силата да направи целия аутфит забележим. Тя може да бъде в по-ярки и смели нюанси, не твърде голяма, нито твърде малка, а достатъчна, за да допълни класическата визия по много смел начин.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Вижте още:

Силата на обличането или Power Dressing

За уютa, зимата и шопинга по никое време или… в точния момент

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кецове от Gucci

Кецове от Gucci Може да купите от тук 

Препоръки от седмицата

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY

  Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси панталони от деним

Къси панталони от деним Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Цветни детайли при мрачно време!

Ако сте пропуснали
Най-четени