Тренд радар: змийска кожа

x


Изчакахме да премине и еуфорията около Седмиците на модата. Гледахме много интересни колекции, видяхме вълнуващи аутфити, присъствахме на страхотен поток от стрийт стайл вдъхновения и най-вече… разбрахме какво ще носим през следващите сезони! Да, признаваме, че септември и началото на октомври са малко изтощителни, поне от модна гледна точка. Но сега имахме достатъчно време, за да сондираме и прегледаме всички големи или пък не толкова тенденции, за да представим най-интересните и тези, които вярваме, че ще се развият най-много.

Още от няколко години у нас (а и не само) цари вечният спор относно животинските щампи. Според много модни експерти това е запазена марка за Roberto Cavalli, а у нас често се счита за проява на лош вкус. Е, имаме новини за всички противници. Тигровите и змийски щампи ще бъдат абсолютен хит. Без значение дали залагаме само на определен аксесоар като чанта или обувки, или носим цялостен аутфит, решен по този малко по-необичаен начин.

Фокусираме се на змийското и правим обстойна разходка по улиците на модните столици. Забелязваме, че това е бързо и елегантно решение за всяка дама, която иска да изглежда еднакво адекватно както в офиса, така и на парти след това. Тесни поли, рокли, сака, топове, панталони, чанти, боти и обувки на висок ток… Важното е да са идеално щампирани и да се комбинират с монохромни елементи. Например змийска пола и бяла риза или пък едно екстравагантно решение за по-смелите момичета: аутфит, решен изцяло в змийско! Защо не?

И докато спорим дали у нас имат почва змийското и тигровото, този позабравен тренд ще постои няколко години, убедени сме, стартирайки от тази. Затова е добре да се заредим с поне една дреха, която да носи именно тези отличителни белези. Не, не е кичозно. Всяка една дреха, комбинирана правилно, може да изглежда повече от стилно. Убедете се сами в примерите от стрийт стайл, които подбрахме специално за вас. Повече от блестящи и вдъхновяващи са. И не, няма следа от кич. Когато се обличаме премерено и не прекаляваме с акцентите (помним златното правило, че акцентът не трябва да е повече от един), то тогава няма как да прекрачим границата на красивото. Змийските щампи определено могат да постигнат онзи „уау“ ефект, за който всички мечтаем, без да се натрапват, а напротив, просто елегантно и много фино да добавят една по-различна и ефектна нотка. Както вече споменахме, така може да се появите на работна среща и да останете за по питие, а нищо чудно и да посрещнете следващия ден…


Текст: Теа Николова

Снимки: Style de Monde, Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Ciao, понеделник! Готови сме за модни приключния!

Ако сте пропуснали
Най-четени