Тренд радар: змийска кожа

x


Изчакахме да премине и еуфорията около Седмиците на модата. Гледахме много интересни колекции, видяхме вълнуващи аутфити, присъствахме на страхотен поток от стрийт стайл вдъхновения и най-вече… разбрахме какво ще носим през следващите сезони! Да, признаваме, че септември и началото на октомври са малко изтощителни, поне от модна гледна точка. Но сега имахме достатъчно време, за да сондираме и прегледаме всички големи или пък не толкова тенденции, за да представим най-интересните и тези, които вярваме, че ще се развият най-много.

Още от няколко години у нас (а и не само) цари вечният спор относно животинските щампи. Според много модни експерти това е запазена марка за Roberto Cavalli, а у нас често се счита за проява на лош вкус. Е, имаме новини за всички противници. Тигровите и змийски щампи ще бъдат абсолютен хит. Без значение дали залагаме само на определен аксесоар като чанта или обувки, или носим цялостен аутфит, решен по този малко по-необичаен начин.

Фокусираме се на змийското и правим обстойна разходка по улиците на модните столици. Забелязваме, че това е бързо и елегантно решение за всяка дама, която иска да изглежда еднакво адекватно както в офиса, така и на парти след това. Тесни поли, рокли, сака, топове, панталони, чанти, боти и обувки на висок ток… Важното е да са идеално щампирани и да се комбинират с монохромни елементи. Например змийска пола и бяла риза или пък едно екстравагантно решение за по-смелите момичета: аутфит, решен изцяло в змийско! Защо не?

И докато спорим дали у нас имат почва змийското и тигровото, този позабравен тренд ще постои няколко години, убедени сме, стартирайки от тази. Затова е добре да се заредим с поне една дреха, която да носи именно тези отличителни белези. Не, не е кичозно. Всяка една дреха, комбинирана правилно, може да изглежда повече от стилно. Убедете се сами в примерите от стрийт стайл, които подбрахме специално за вас. Повече от блестящи и вдъхновяващи са. И не, няма следа от кич. Когато се обличаме премерено и не прекаляваме с акцентите (помним златното правило, че акцентът не трябва да е повече от един), то тогава няма как да прекрачим границата на красивото. Змийските щампи определено могат да постигнат онзи „уау“ ефект, за който всички мечтаем, без да се натрапват, а напротив, просто елегантно и много фино да добавят една по-различна и ефектна нотка. Както вече споменахме, така може да се появите на работна среща и да останете за по питие, а нищо чудно и да посрещнете следващия ден…


Текст: Теа Николова

Снимки: Style de Monde, Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Модата е общуване със сигурност и е отражение на обществото.

Ако сте пропуснали
Най-четени