Вечният стил – Preppy за жени

x

 


 

Безкрайно много харесваме стила на херцогиня Катрин, когато се облича с прекрасни рокли по примера на принцеса Даяна. Когато обаче стане дума за ежедневно облекло, смятаме, че тя е нагледен пример за овладяването до съвършенство на стила preppy, за мъжкия вариант на който ви разказахме в неделя. 

 


 

 

 


 

Обикновено стилът на една субкултура, какъвто е този, се характеризира с много допълнителни елементи освен облеклото. От безкрайно многото инструкции за това как да постигнем визията подбрахме основните неща. Кои са те? 

 


 

 

 


 

Важно е да знаете, че този стил остава в редиците на тези модни тенденции, които се характеризират с непреходност, излъчване прието за класическо и по-скоро аристократско. Съответно той не се постига единствено в резултат на усвояване на модните тенденции, а бива допълван от стила на живот и поведението на хората. 

 


 

 

 


 

За да сте preppy трябва да имате хубава фигура. Спортът е задължителен, но не какъв да е спорт, а езда, тенис, голф или балет. Необходимо е човек да е добре образован, да има култура на поведение, да е възпитан и да не допуска посредствено излъчване. Стойката, високо вдигнатата брадичка, разговорите със спокоен тон и увереността са част от изискванията на този стил. 

 


 

 

 

 


 

И накрая, опаковката на всичко това – дрехите! Тях може да намерите всеки сезон на закачалките в магазини на марки, които са ориентирани предимно към тази целева група. Обикновено те са Tommy Hilfiger, Lacoste, Ralph Lauren и много други, които са достъпни и на българския пазар. Както и в мъжкия гардероб, тук нещата стоят по подобен начин, защото ще са ви необходими: тренчкот, пуловер и риза, чиято якичка да се подава под него, шал, панталони, може би в цвят каки или тъмно синьо. Прилепналите дрехи и точният размер са от съществено значение и в женския гардероб. 

 


 

 

 


 

Важно е да знаете, че се набляга на естествени материи, кройки, които ласкаят фигурата и подчертават нейните достойнства, както и се комбинират цветове, които си подхождат и придават леко закачлив вид. Токовете никога не са прекалено високи, а на обувки от типа на балетните се гледа с добри очи.

текст: Стефи Стоева

снимки: Press

 

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кецове от Gucci

Кецове от Gucci Може да купите от тук 

Препоръки от седмицата

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY

  Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси панталони от деним

Къси панталони от деним Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Усмивка дори и в по-хладните дни!

Ако сте пропуснали
Най-четени