Воланите – обичани и отричани

x

 


За тях е трудно да се каже, че са фаворит на дизайнерите през последните години. А за нас, хората със спомени от соца, това е deja vu, което ражда противоречиви чувства, свързани с типичната "елегантност" от манифестациите и комсомолски събития, но и с детския образ на  мама, „докарана“ за сватба или за гости у приятелка. През 70-те и 80-те за няколкото български  модни къщи това беше почти единствения начин да придадат женственост на тоалета. По същото време воланите се радваха на всенародна любов и отвъд Желязната завеса – всички сме цъкали по Некерманите, в които тупирани жени се усмихваха с гланцирани устни от гланцираните страници, облечени с блузи с буфани и поли с волани.

 


 


Може би защото са твърде буквален, наивен и захаросан  символ  на женствеността, воланите са недолюбвани в съвременната мода, а и от съвременните работещи жени, ще кажат някои. За други "вълните" остават непреходен символ и безспорно сполучлив начин за разчупване на обема на дрехата и за придаване на нежна и роматична визия. Воланите няма да слязат от модния подиум, докато връзката с класическата женска визия се търси и цени, и със сигурност още дълго ще се експлоатира тяхното свойство да разнообразяват силуета. 

 


 

 


 

Новото е, че се появяват на неочаквани места, по-едри са и най-често несиметрични. Особено важна е материята – може да е съвсем лека, което ги прави въздушни и ефирни, по-тежка, като така вълните добре „падат“, или пък твърда, като по този начин тоалетът буквално се скулптира на етажи. И да, ще облека рокля с волани това лято, но със сигурност няма да отида с нея в офиса.

текст: Антоанета Баева 

снимки: БГНЕС

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Рокля от ZIMMERMANN

Рокля от ZIMMERMANN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Палто от GIULIVA HERITAGE

Палто от GIULIVA HERITAGE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Обувки от AQUAZZURA

Обувки от AQUAZZURA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от JIMMY CHOO

Чанта от JIMMY CHOO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Неделя с френски привкус.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ