За елегантните спортове, високите ботуши и още малко от Годината на коня

x

 

 

 


 

Нека се върнем назад, в началото на 2014 – тогава, когато всички заговорихме, че започва Годината на коня, според китайския календар. Днес правим завой към една тенденция, която видяхме още тогава – конните спортове и дрехите, вдъхновени от тях. Докато през лятото тя бе почти напълно неприложима, то есента е време да възродим онова, което модният свят нарича „equestrian style“.

 


 

 

 

 


 

Тук е мястото да споменем, че този стил вече години наред се появява като константа в модния свят, поради ред причини. На първо място – модни къщи като Ralph Lauren, Hermes, Gucci, често го повтарят в колекциите си – почти през сезон. Второ – облеклата, вдъхновени от жокейското облекло, са лесни за организиране – почти всяка жена има съставните му части в гардероба си. И трето – нека не забравяме, че конните спортове са по-елегантни, по-стилни и изискват много специално отношение – както си представяме и модата през есента.

 


 

 

 

 


 

Какво ви е необходимо? Стилът е известен с употребата на луксозни аксесоари от кожа. Това често са ботушите и коланът. Най-актуалните му цветове са земните като кафяво, тъмнозелено, бежово или цвят горчица. Спокойно обаче може да се добави синьо, всички нюанси на сивото, както черно и бяло. За ярките цветни акценти обикновено служат фишуто и шалът. Френската модна къща Hermes, която е известна с копринените си шедьоври, дори предлага дамският аксесоар с принт на коне.

 


 

 

 

 


 

Ботушите винаги трябва да са широки, да са високи до коляното, а панталоните да са пъхнати в тях. Интересен лайтмотив са наметалата и ръкавиците, които са много по-тематични за този стил и се използват с повече внимание към детайлите и цялостната визия. Всички дрехи трябва да са добре прилепнали по тялото. Широките пуловери и ризи попадат в друга модна категория и тематика, която също обичаме, но не наричаме със същото име.

 


 

 

 

 


 

Сакото или палтото задължително са „slim fit“. И ако наистина решите, че искате да усвоите „конната“ тема в ежедневието си, може би трябва да помислите дали нямате нужда и от една специална дамска чанта. Защото зад всяка добра идея, свързана с облеклото, стои и по една „smart“ покупка, без която не можем.

 


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 


 

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

Код жълто: този път по Versace, Iceberg и Cavalli

Мъжката риза: Начин на употреба в женския гардероб

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Къса рокля с колан от GIVENCHY

Къса рокля с колан от GIVENCHY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блейзер от Max Mara

Блейзер от Max Mara Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта от LOEWE

Кожена чанта от LOEWE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени сандали от BOTTEGA VENETA

Кожени сандали от BOTTEGA VENETA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Най-ценното качество, което може да притежаваме, е собствено чувство за стил!

Ако сте пропуснали
Най-четени