Звездите сред чантите за есента и зимата

x

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GIVENCHY (@givenchyofficial)


Да си признаем, дамските чанти бяха в поредица от краткотрайни почивки от 2020-та насам. Вярвам, че никоя от вас не е прибягвала до тях за да стигне от компютъра до детската стая или кухнята. Работата от вкъщи начерта съвсем нови модни посоки, не само за облеклото, но и за аксесоарите. Някои бяха прибрани в гардеробите на почетно, но твърде тъмно място! Положението е малко „всеки ден ново двайсет“. Никой не знае какво точно предстои след ваканциите или почти истеричните посещения на заведения. Дестинации, които през последните два-три месеца се превърнаха в модни подиуми – буквално. Но колкото и прогнозите за начина ни на живот да ни карат да залагаме за времето на следващия локдоун, дизайнерите са оптимисти. В тези необичайни времена, които променят и модните стереотипи, се наслаждаваме на тенденциите за есента и зимата, в това число и на чантите. Не е разумно да ги пренебрегвате, макар да не е ясно, кога точно ще ви потрябват, а когато настъпи този момент е добре да сте подготвени и то по най-добрия начин. Ето една представителна извадка от онези модели, които превзеха фантазията на дизайнерите.

Офис присъствие


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sportmax (@sportmax)


Предстои работен режим – такъв какъвто вече можем да определим като класически. Поне засега! Новите стереотипи на живот изискват освен всички женски съкровища да има място за маска, дезифектант и имунизационен паспорт. А ако на път за вкъщи се побират и няколко покупки от хранителния магазин светът би бил съвсем ведро място. Предполагам, че вече се досетихте, на първа линия откриваме чантата ТОТЕ. Обемна, но в разумни граници, в черно или кафяво я откриваме при Hermes, Fendi, The Row, Sportmax… По-сговорчив относно обема модел ни представят от Akris – намаляване на обема при свободно пространство. Страничните части на тази чанта притежават опцията да се сгъват и закопчават една за друга, доста практично решение, нали? Мислете позитивно и инвестирайте в този вид чанта – няма да сгрешите. Тя е оценена и от силния пол и то от години, все по-сериозно място заема в мъжките колекции. А ако се смятате за мъжко момиче то спокойно може да видите, какво се случва с този тип чанта в любимите магазини на половинката!


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tory Burch (@toryburch)


 


Добавена стойностОчевидно е, че колкото и да е голямо разнообразието при чантите има още какво да се напише за тях. Новият том от тяхната история включва причудливи, привличащи вниманието необичайни решения. Времената изискват максимална практичност, но това не означава, ще тя трябва да е в графа демоде. Изглеждат по-скоро като портмонета или малки торбички побиращи всичко от първа необходимост. Към тази компания се присъединяват чантите вмъкнати в колан, засенчили моделите банан, както и удобен калъф за бутилка от Givenchy. Не стана ясно дали е пълна с вода, дезинфектант или нещо с градус, но това е без значение. Решението за избор на модел зависи от новите ви социални навици.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by ETRO (@etro)


 

View this post on Instagram

 

A post shared by ETRO (@etro)


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Max Mara (@maxmara)


 

View this post on Instagram

 

A post shared by GIVENCHY (@givenchyofficial)


Изкачване по веригата


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ports1961 (@ports1961)


Чантите висящи на вериги са тук – това нововъведение на Мадмоазел Шанел отново пленява съзнанието. Първообразът се ражда в края на 20-те години на миналия век, когато Коко решава да създаде чанта която да даде пълна свобода на ръцете. Дългата дръжка, като решение изглежда съвсем логична днес, но през онези години е нововъведение. Дизайнерката се вдъхновява от кожените дръжки на войнишките чанти. Осъвременената класика на вериги като дръжки са в предложенията за аксесоари на Louis Vuitton, Valentino, Ports 1961, Longchamp, Givenchy, Ports 1961… И ако през втората декада на миналия век продълговата черна чанта тип „плик“ на Шанел е била достойната да се окичи с верига, то за предстоящия сезон ситуацията е по-различна. Веригата може да е като две дръжки, самостоятелна или в комбинация от двете. Съответно и дизайна на чантите варира във всевъзможни форми, цветове и материи. Така че, изборът е изцяло ваш!


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stella McCartney (@stellamccartney)


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aventura Mall (@aventuramall)


Давид срещу Голиат


 

View this post on Instagram

 

A post shared by SUNNEI (@sunnei)


Очевидно размерът има значение! Но под сериозно въпрос попадат вашите нужди. Какво трябва да влезе в чанта ви според навиците и случаят. Брандовете откликват на нуждите и на максималистките, и на привърженичките на минимализма. Дори на тези с променливо мнение. Дали ще разчитате на вещи от първа необходимост или сте решили да се презапасявате. Това е въпросът? От Marni и Sunnei залагат на екстремните обеми, докато от Missoni, Versace, Emporio Armani, Celine са твърди привърженици на тезата, че малкото е повече. А вие от кой лагер сте?


 

View this post on Instagram

 

A post shared by CELINE (@celine)


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Versace (@versace)


Парти план


 

View this post on Instagram

 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)


На пръв поглед доста налудничаво, нали? При всички прогнози от медицинските организации тенденцията за бляскави парти чанти звучи леко налудничаво! Но фактът си е факт, самата идея за бурни купони в стила на Студио 54 действа разведряващо. Колко пък би ви попречила някоя и друга пайета? Дори пак да се наложи да изказвате благодарности към медицинския персонал с ръкопляскания от балконите, малко блясък няма да е излишен. А и не вярвам да се стигне чак дотам. Имайте предвид че чанти в духа на „Треска в събота вечер“ са като перлите. Предават се от поколение на поколение и притежават онзи неподвластен на времето чар. Гласувайте за тези изпълнени с живот отблясъци, така както направиха от: Gucci, Chanel, Paco Rabanne, Lanvin, DSquared2


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selma’s Moodboard (@myslmlmg)


Текст: Константин Стойнов

Снимки: Getty/Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Нека да е бяла рокля днес.

Ако сте пропуснали
Най-четени