9 въпроса към Мария Каракушева

x

Избрахме въпросите да са девет неслучайно. Наскоро Мария представи най-новия си сингъл NINE и видеото към него. Този музикален проект е вдъхновен от чудото на живота – моментът, в който една жена става майка, но и от периода преди това. Защото именно бременността често се оказва прелом, крайъгълен камък, благодарение на който откриваш истинското си Аз, твориш, летиш…

Концертът на Мария Каракушева ще бъде на 4 декември в Sofia Live Club, начало 19:00 ч., ще се видим там!Знаем, но все пак – защо NINE?

Nine е най-разкриващият личния ми живот проект, с който искам да предам съвсем ново послание – нов живот за мен, нов живот вътре в мен и несъмнено една променена Мария, като артист с обогатена чувствителност и познание за света. Това е най-дългото ми пътуване навътре в мен. Музиката се появи по време на бременността ми и разбрах, че това е произведението на бъдещия ми син Кристо, неговата вибрация.Първата ти мисъл, когато за първи път чу сърчицето на твоя малък принц?

За пръв път го чух, когато отидох на т.нар. тонове. Слушаш неговия ритъм 30-40 минути и тръпнеш при всяка промяна и сигнал от апарата. Веднага ми се прииска да го запиша и да използвам този ритъм в следващото ми произведение. Всъщност има съвсем елегантно присъствие на сърдечен ритъм в NINE.

Как те промени бременността?

Чувствах се пълна с енергия и желание за активности – от пътувания, през нова магистратура до запис на мое произведение с цял оркестър и снимки на музикално видео. Изненадах много хора как е възможно да правя толкова много неща, и то до самия край на бременността ми. Но такава съм аз – свръхактивна.На какво искаш да научиш сина си?

Да свири на пиано! Разбира се, че това не ми е фикс идея, ще се радвам да го прави просто за обща култура, а музиката е в неговото ДНК. Вече е написал (чрез мен) цяло произведение – NINE.

Искам да го науча на любов и отношение към природата и хората. И да разбере как е устроен светът, как всичко е свързано и ние сме част от едно цяло, за което трябва да се грижим.

Когато си на 5, започваш да свириш на пиано. На 12 изнасяш първия си самостоятелен концерт в зала „България“. Ако се заиграем с числата, кои са другите пикови моменти в живота ти досега?

На 9 години спечелих първата си международна награда в Париж. Безапелационна първа награда, както се изказа журито на френски, а аз гледах с очакване майка ми да преведе. Ето още една знакова девятка в живота ми!Белите или черните клавиши обичаш повече?

Следващата си първа награда на международен конкурс спечелих с етюд от Шопен – особеното при него е, че е написан почти изцяло по черните клавиши и ми пасна изненадващо добре. Но пианото е добра метафора за дуализма и равномерната сила, също както Платон обяснява в „Теория на линията“.

Ти си творец out of the box. Как успяваш да се съхраниш такава?

Със здравословна доза лудост, която ми помага да не се страхувам от експерименти и провали. Още един важен елемент във формулата е мисията или призванието, което усещаш, че имаш в този в живот. Следвам интуицията си, а тя ме води „извън кутията“.Винаги си толкова женствена. Как поддържаш форма, с каква визия се чувстваш най-много себе си?

Това е резултат от моята бавна еволюция. J Когато бях ученичка, се интересувах единствено от пианото и в тийнейджърските си години носех основно панталони, дори на сцена. Малко по-късно преоткрих роклите и установих, че се чувствам най-добре и себе си в тях. Физиката ми позволява да нося всякакви модели и единствената тайна за формата ми е моят ген. Последваха безброй специално изработени рокли и това се превърна в любима част от подготовката ми за концерт.

Какво би казала на читателите на Fashion Inside?

Ще им пожелая да съчетават умело изкуството и музиката с ежедневието си, също както успяват да го правят с дрехите и аксесоарите. Само тогава ще са наистина стилни.


Текст: Десислава Найденова – Вичева

Снимки: личен архив

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени