За пропуснатите шансове в живота и знаците на Съдбата…

x


Има хора, които се считат за късметлии и такива, на които все не им върви. Едни се чувстват щастливи, а други само преследват „своя звезден миг“ на радост. Но да погледнем на случващото се от едни по-различен ъгъл може да е полезно.

Всеки човек е уникален в своята същност, което предполага и неговото уникално предназначение, което не е задължително да бъде лошо, а е въпрос на избор или гледна точка…

Мнозина ще възроптаят срещу това твърдение, но също не малка част от хората са склонни да си казват: „Ако бях постъпил иначе, нямаше да ми се случи това, а онова!“.

Дали срещата със Съдбата може да бъде насрочвана „в подходящия момент“ и с „правилните хора“? Дори да не го осъзнаваме всъщност става точно така. Не ви ли се е случвало, когато сте на път да вземете важно решение, да предприемете определящи стъпки за вашето бъдеще, да ви споходят предчувствия или интересни и не планирани събития. Те могат да бъдат хубави или лоши, зависи пак от индивидуалните тълкувания. Например, човек бърза за делова среща, от която зависи повишението му, а автомобилът, с който пътува се чупи и след време дори го уволняват от работа. Повечето ще си помислят, че това е „мал шанс“ и почти никой, че е било „знак“ за неправилно поета посока…

Същевременно, съществуват и „знаци“, които са способни да генерират с лекота успехи, следващи едни след друг. Но не винаги сме склонни да ги забелязваме, защото сме вкопчени в други желания. Въпросната личност може и да не е перфектният мениджър, но да е отличен готвач. Приятели може да хвалят кулинарните му способности, управители на ресторанти да му предлагат работа, но той да не ги приема на сериозно.

Любовта е друг нюанс пред който сме склонни или да си затваряме очите или да гледаме с цветни очила. А през това време истинската обич стои в страни и чака своя ред, чака да бъде забелязана, чака докато не се откаже или размине с уречения миг.

При всички случаи, не е рядко явлението, при което постигната цел с много перипети в края вече не носи удовлетворение. А компромиси или тежести, които сме били съгласни да приемем в началото ни сриват в своята перманентност до невъзможност…

„Ако не ви върви от първия път, тогава може би парашутизмът не е вашето занимание“ – гласи една поговорка. Ако изходим от нея и си представим, че все пак сме готови да поемем риска и да платим цената, това ще е екстремен вариант и огледален образ на живота, в който връщане на зад няма със съответните последици.

Но предупреждения или подсказки преди да предприемем нещо винаги получаваме. Това не означава, че ще се съобразим с тях, а само, че имаме избор или поне имаме избор „преди да скочим“- образно казано, ако се върнем към афоризма.

Освен това, на всяка крачка „знаците на Съдбата“ изпитват не само сензитивността ни и диалогичността с нашите Ангели-Хранители в друг езотеричен смисъл, но и моралните ни стойности. Един от най-неправилните подходи е да прекрояваме действителността както ни е удобно и да се оглеждаме като в „криво огледало“ – без реална представа за себе си и следователно за това, което привличаме под формата на причинно-следствена връзка.

Накрая искам да ви разкажа една придча за Пешо, на който все не му вървяло, но завиждал силно на съседа си – богат, с хубава партньорка и много приятели. Пешо не бил нито по-грозен, нито по-глупав. Но си мечтаел точно за такава жена, като на съседа – руса, добра, усмихната, чаровна… Мечтаел и за добри другари, с които да споделя, но те също го предавали и допълвали огорчението му. А на работата му? Все той е виновен без вина! И защо? Защото е добър и си мълчи, а Съдбата го наказва за това. Минали години Пешо все така я карал, състарил се и починал. Когато се качил на небето Господ му казал, че преди да продължи духовното си пътуване трябва да премине през „неговата стая“ и отключил един дълъг коридор. Тръгнал по коридора Пешо и видял безброй врати, но на едната пишело: „Всичко, което е за Пешо“. С треперещи ръце отворил той неговата врата и що да види – много приятели – като на комшията, красива жена… всичко прекрасно като в мечтите му. Пешо побелял от злоба и ярост се обърнал към Господ: „Защо ми показваш сега всичко това, което съм можел да имам и ми е било отредено, а не си ми го дал?“ Господ му отвърнал: „Аз не веднъж се опитах да ти го дам, но ти не го пожела. Помниш ли момчето, което дойде при теб за заем, а ти го измами, че не е по силите ти да му помогнеш. На него му провървя и щеше да е не само твой другар, но и мост към бъдещите ти професионални успехи. А помниш ли момичето в автобуса, която не сваляше очи от теб, но ти не я забелязваше, защото красотата й сред тази „тълпа“ не отговаряше на представите ти. Ти я нагруби, пренебрегна я. Тя беше не по-малко хубава, от любимата на комшията, в която се беше вторачил, щеше да е майка на децата ти, да те дари с деца и щастие…Всичко това беше за теб, само дето не пишеше: „Всичко за Пешо“….

С любезното съдействие на Хороскопи Астро ЕМ. Вижте повече тук: horoskop-astrom.com

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметричен блейзър от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметричен блейзър от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Обувки на висок ток от SAINT LAURENT

Обувки на висок ток от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини пола от ETRO

Мини пола от ETRO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки от FRAME

Дънки от FRAME Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Денимът – нашето (не)скрито оръжие.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ