В един от онези следобеди, в които София е спряла да бърза и ухае на пролетен дъжд, решаваме да си подарим шепа време в Craft. Място, което деликатно те провокира да се чувстваш добре. И така му личи, че е създадено с желание да радва. Личи му по увлекателните винени истории, които има да ти разкаже, по небаналната посуда и приветливата градина. И по фламингите, които ще те изненадат, когато отидеш да освежиш червилото си.
Докато разхождам поглед из менюто, звучи “La vie en rose” и усещам как една неволна усмивка изплува на лицето ми. От предложенията за деня се спирам на топла доматена супа със зелен фасул, поръсена с пресен магданоз. Връщам се към основото меню с порция хумус, която пристига в дуо с тъкмо изпечени гризини. А финала си запазвам за един вълшебен прочит на торта Павлова, поднесен в стъклено бурканче. Свежата малинова лимонада само допълва общия дзен.
Изпуснахме мини Розе фестивала в началото на месеца, но вече очакваме с нетърпение Sauvignon Land мини феста в края на април. Жокери за предстоящите събития получаваме на Facebook страницата на Craft.
Душата на това място наистина е във винения му лист, побрал впечатляваща колекция с етикети от цял свят. Включително от бутиковата изба на Стинг в Тоскана – Tenuta Il Palagio. Но и представителите на българските изби не отстъпват. Тук може да опитате първата винена напитка с рози от България, Rose Qushe, комбинация от 3 сорта грозде и органик българска роза Дамасцена. Rose Qushe се предлага в ресторанти със звезда Michelin и пробива успешно на японския пазар, така че си струва да бъде тествано.
Шестото чувство ни подсказва, че градината на Craft ще се превърне в любимия ни капан за лятото. А ние обичаме да се доверяваме на чувствата си.
Текст: Александра Тошева
Снимки: Craft Fb