3 фестивала за незабравими преживявания през август

x


Август значи безвремие. Август е ваканция, свобода, широка усмивка, полет… Август е приятели, пътуване, фестивали. За три от тях ще ви споделим сега. Три различни, вълнуващи, цветни, обещаващи незабравимост. Добре е да ги добавите в to-do листа си, ако вече не сте го сторили, защото гарантирано ще ви заредят с положителни емоции.Фестивал на фолклорната носия

От 18-20 август Жеравна ще се превърне в център на етнографските области – по време на един от най-очакваните фолклорни събори в България. Международният фестивал на фолклорната носия е своеобразно дефиле на български и чуждестранни народни носии, съчетано с развлечения в автентична атмосфера.

Тази година се отбелязва 140-годишнината от героичната Шипченска епопея, която ще бъде отбелязана подобаващо по време на фестивала. Пригответе се за тотално откъсване от цивилизацията за три дни и връщане към родовите корени, пренасяйки се 150 години назад, в най-българското време, чрез задължително обличане на народна носия – това е основната идея на този фестивал, който няма конкурсен характер, но програмата му всяка година предлага някакъв конкурс. Всеки може да усети автентичността на преживяването само ако лично участва в него. За доброто настроение на присъстващите ще се погрижат народни веселия със „100 каба гайди”, тракийски оркестър „Гергьовден”, Етрополска духова музика и кларинетиста Иво Папазов-Ибряма.

18-20 август, гр. Жеравна

Беглика фест

Фестивалът в Беглика е традиция, която ежегодно събира общност от съмишленици – свободни хора, ентусиасти и мечтатели, търсещи хармония с природата и среща с близки по дух хора. Музика, изкуства, занимания в работилнички, дискусии в тихи кътове, изградени приятелства, натрупани нови усещания. „Беглика фест“ е много повече от няколко дни и нощи. Потапянето във вълшебния, див свят на природата води все по-навътре, към себе си и към другите.

Тази година фестивалът ще премине под мотото „Пресътворение“.  Казано иначе: завръщане към корените си, към желанието да установим по-дълбока връзка с естественото около нас. По-малко предварително установена програма и повече импровизация.

23-27 август, резерват „Беглика“
Фестивал на солта

Атанасовското езеро е вдъхновение както за обикновените хора, така и за артисти от различни сфери на изкуството. Заради магическите цветове, изгревите и залезите, неповторимия мирис, звуците, специалната атмосфера, съвършения кристал на солта, милионите птици или дигите, които формират перфектния диагонал, черните хора, намазани с кал, шумовете, тишината и динамиката.

През 2017 г. темата на еднодневния фестивал е „Вдъхновени от езерото“. В него ще се включат артисти и творци от различни области на изкуството, които чрез своите изразни средства да представят собствените си усещания и представи за това уникално място в рамките на град Бургас.

Всички са поканени да се включат. Организаторите са подготвили специализирани работилници, изложби, концерт на група „Mary Boys Band“ и обиколка с влакчето на солта!

12 август, гр. Бургас
Текст: Велиана Симеонова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Weekend vibes: класика в райе и чаша кафе…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ