9 незабравими цитата от „Туин Пийкс”

x


Той се завърна. Още по-вълнуващ, динамичен и мистериозен. От 21 май епизодите от третия сезон на култовия сериал „Туин Пийкс” могат да бъдат гледани по американската телевизия „Showtime”. Сега историята продължава, а в актьорския състав се завръщат Кайл Маклоклън, Шерил Лий, Шерилин Фен, Пеги Липтън, Ричард Беймър, Дана Ашбрук, Хари Дийн Стантън, Медхен Еймик, Дейвид Духовни, Мигел Ферер, Джеймс Маршъл, Рей Уайз, Евърет Макгил и други.

За да събудим спомените ви от този хитов сериал и да си припомним няколко прекрасни житейски истини, събрахме девет култови цитата от първите два сезона на  „Туин Пийкс”.„Сърцето – това е физически орган, всички знаем това. Но колко повече е емоционален орган – това също го знаем. Любовта, както кръвта, идва от сърцето. Кръвта и любовта свързани ли са? Сърцето изпомпва ли кръв, както изпомпва любов? Дали любовта е кръвта на вселената?”

 

„Понякога – нека да кажем винаги – нещата се променят. Ние сме съдени като човешки същества по това как се отнасяме с нашите близки хора. Вечер, точно преди да заспим, както лежим в тъмното, как се чувстваме вътрешно? Гордеем ли се с държанието си? Или се срамуваме от него? Знаем в сърцето си, ако сме наранили някого – знаем. Ако сте наранили някого, не чакайте утрешния ден, за да му се извините. Света може да свърши с тъга междувременно.”

 

„Понякога идеите като хора изскачат и казват „Здравей!“. Идеите представят себе си с думи. Те думи ли са? Тези идеи говорят толкова странно. Всичко, което виждаме в този свят, е основано на нечии идеи. Някои идеи са разрушителни, някои са градивни. Някои идеи се появяват под формата на сън.”

 

„Понякога моят гняв към огъня е очевиден. Понякога това не е гняв, наистина. Може да се появи като такъв, но дали това не е ключ? Огънят, за който говоря, не е точно огън.”

 

„Можете ли да виждате през стена? Можете ли да виждате през човешката кожа? Рентгенът преминава през твърди предмети. Има неща в живота, които съществуват и все пак не можем да ги видим. Виждали ли сте някога нещо потресаващо, което другите не могат да видят? Защо някои неща са невидими за нас? Дали животът е пъзел?”„Красотата е в окото на очевидеца. Все още има един от онези, които отварят много очи. Очите са огледало на душата, бе казал някой. За това ние гледаме внимателно към очите, за да видим природата на душата.”

 

„Понякога ние искаме да се скрием от себе си – не искаме да бъдем себе си – твърде трудно е да бъдеш себе си. Това са такива случаи, когато се обръщаме към наркотици или алкохол, или държание, което ни помага да забравим себе си. Това, разбира се, е само временно разрешение на проблема, който продължава да се завръща, и понякога тези временни решения са по-лоши за нас, отколкото самия проблем.”

 

„Дали животът е като игра на шах? Дали нашите настоящи движения са важни за бъдещия успех? Мисля, че да ние рисуваме нашето бъдеще с всеки замах на четката.”

 

„Има тъга в този свят. Ние не знаем за много неща. Да, ние сме отдалечени от много красиви неща – неща като истината. Така че тъгата, в нашето невежество, е много истинска.”

 

Текст: Fashion Inside
Снимки:
Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Coffee talks

~Coffee talk~

Вероятно поне веднъж сте чували израза: „Твърде много книги, твърде малко време”, или може би самите вие често го изричате…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ