Голямата дегустация на Уайнбокс Портфолио Тейстинг наближава

x


Голямата дегустация приближава. Дочуваме как любителите на виното доволно потриват ръце. Ако досега не сте успели да си вземете билети за третото издание на Уайнбокс Портфолио Тейстинг 2018, можете да го направите до 15 март.

Цяла поредица от Майсторски класове с водещи експерти във винопроизвоството ще засилят интереса на посетителите за тайните на виното. Лектори на тази година са двама наследници на винарски фамилии (Lis Neris от Фриули и Famille Hugel от Елзас), енолог от любима изба (Chateau Minuty от Прованс) и две от най-сериозните имена във винената култура в България (Eмил Коралов, издател на Divino и организатора на Divino Taste) и Юлия Костадинова (главен редактор на Divino). Като част от Майсторски класове (24 март) ще имате възможност да опитате вина и реколти, които са в лимитирани наличности и голяма част от тях няма да присъстват на щандовете по време на Уайнбокс Портфолио Тейстинг (23 март).

Мястото е Военен Клуб София и там повече от 20 изби ще ви предложат над 150 вина във времето между 12:00 и 21:00 часа. Портфолиото на Уайнбокс Портфолио Тейстинг е повече от впечатляващо – Champagne Taittinger, Chateau Minuty, Delas Freres, Georges Duboeuf, Bouchard Pere et Fils, Louis Michel et Fils, Maitres Vignerons, Andre Lurton, Domaine Fouassier, Famille Hugel от Франция; Trapiche от Аржентина; Errazuriz от Чили; Spy Valley от Нова Зеландия; Emilio Moro и Mar de Frades от Испания; Valdo Spumanti, Lis Neris, Zenato, Domenico Clerico, Bruno Rocca, Caudrina, Matteo Correggia, Donnafugata, Felsina от Италия, Robert Weil от Германия; изби Maryan и Villa Bassarea от България, собственият БГ проект на Уайнбокс – вината Eager.
За първи път в него намират място и избите De Morgenzon от Южна Африка, Podere Sapaio от региона Bolgheri (Италия), Ramon Bilbao от Риоха (Испания).

И ако още не сме ви впечатлили достатъчно, ще напомним за Майсторските Класове на 24 март, които ще ви предложат изключително интересни теми и лектори. Нека ви ги припомним накратко.

Майсторски клас „Youth & Maturity Of Friuli’s Wines“

Лекторът Федерика Пекорари е истинска наследничка на едно от големите имена-протагонисти на региона – Алваро Пекорари – човекът, който стои като основа в новата история на вината от Фриули. С дълбоки знания до най-съвършения детайл, почерпени лично от баща й, тя ще ни представи сравнителна вертикална дегустация на 3 двойки вина от различни сортове, за да ни покаже невероятния им потенциал. Ще се дегустират 6 бели вина. Час: 10:00 – 11:30 ч.
Купи билет тук: http://www.winebox.bg/tasting#mc

Майсторски клас „Provence: Behind The Rose“

Има ли човек, който да не обича Провансалското розе и най-вече това на Chateau Minuty? Стефани Монжо, енолог и експорт директор на избата, ще въведе присъстващите в непознатия бял и червен „Прованс“. Ще бъдат сравнявани 2 бели, 2 розета и 2 червени вина на Chateau Minuty от сериите Minuty Prestige и Chateau Minuty Or. Час: 12:00 – 13:30 ч.
Купи билет тук: http://www.winebox.bg/tasting#mc

Майсторски клас „Alsace: Fruit & Terroir Side By Side“

Лекторът Жан-Фредерик е 13 поколение Хюгел, носещ честта и отговорността на една дълга история, в която изборът е само един – да бъдеш перфектен. Ризлинг, Пино Гри и Гевюрцтраминер, специалитетите на изключителния Елзас, ще ни дадат пример за плод и тероар, чрез дегустация на изключителни, редки вина от енотеката на семейството. Дегустация на 7 бели вина. Час: 14:00 – 15:30 ч. Купи билет тук: http://www.winebox.bg/tasting#mc

Майсторски клас „Critics’ Choice“

Какво обичат критиците? Защо и как те оценяват и класират вината? Защо едно вино може да бъде възхвалявано от едни и разпнато от други? Как оценяват в WineSpectator, Gambero Rosso, James Sucking? Защо Робърт Паркър е авторитет за едни и просто един адвокат от Мериленд за други? Всичко това, съчетано с дегустация на най-високо оценените от различните критици вина на Winebox, ще научите с Емил Коралов, издателят на Divino. Дегустация на 8 вина. Час: 16:00 – 17:30 ч.
Купи билет тук: http://www.winebox.bg/tasting#mc

Майсторски клас „Super Fine Wines“

Този Майсторски Клас се превърна в традиция за Уайнбокс. Под едно или друго име – от Great French Whites и Big, Big Reds до Super Fine Wines – тук включваме вълнуваща и спираща дъха селекции от класни вина, оставящи незабравим спомен, вина, които носят удоволствие и емоция. Селекция от сила и мощ, но също – елегантност и финес. Опитайте вината на знакови изби, покорили сърцата на милиони винени ценители по света. Този път нашата селекция от Super Fine Wines ще бъде представена от Юлия Костадинова, едно от най-добрите „небца“, които сме срещали. Дегустация на 8 вина. Час: 18:30 – 20:00 ч.
Купи билет тук: http://www.winebox.bg/tasting#mc

Купуването на билет за Майсторските класове до 15 март ще ви осигури не само по-добра цена, но и безплатен БИЛЕТ СТАНДАРТ за Уайнбокс Портфолио Тейстинг 2018 на 23 март във Военен Клуб София от 12:00 до 21:00 ч.

Цялата информация за събитието, както и закупуване на билети е поместена на winebox.bg/tasting.

Ако изпуснете този срок, можете да закупите билет в деня на събитието, на 23 март, но на по-високи цени.

Текст: Fashion Inside/Winebox Portfolio Tasting

Снимки: Winebox Portfolio Tasting

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Поиграйте със слънчевите лъчи и нюанси…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ