Силата на вдъхновението: 5 неща, които имаме заради Instagram

x

Знаете ли, че Инстаграм има опция, която показва колко време сте прекарали в социалната мрежа този ден? Всъщност по-добре е да не знаете, защото можем да ви отговорим и в момента – много, особено ако и вие като нас искрено обичате тази социална платформа за споделяне на снимки.

Факт е, че Инстаграм успя не просто да се нареди сред любимите социални мрежи в световен мащаб, но и да се превърне във водещ канал за споделяне. Което пък на свой ред го прави чудесен начин за създаване на тенденции… в модата, храненето, начина на живот, в отношението към живота като цяло. Вече все по-голяма част от трендовете под една или друга форма се зараждат именно там, а самият Инстаграм е един необятен океан от… вдъхновение! Точно за вдъхновението ще ви разкажем днес и по-конкретно за едни пет неща, които Инстаграм със своето влияние е виновен да имаме/искаме… и да обичаме!


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от street style inspiration (@streetstyleinspiration5)


Фиби и спомени

През миналото лято на мода бяха шалчетата в косите, сега най-актуалният тренд са фибите. Същите онези, познати от 90-те години на миналия век, които носехме като деца, за да не ни влиза коса в очите. И кой да предположи, че поне четвърт век по-късно отново ще си ги купим, пък и ще ги носим? Детските ни фиби бяха с пеперуди, панделки и всевъзможни камъчета, настоящите са… същите! Сред множеството вариации, най-популярните в момента са тези с перлите, а тайната е в това да ги носите по няколко заедно, поне две, една под друга… Останалото е въпрос на въображение и вдъхновение. За второто Инстаграм помага много, казваме го от опит!
Екологично

Друг бързоналагащ се и доста носталгичен тренд са чантите тип мрежа, познати в едно не чак толкова далечно минало като „мрежички за пазар”. Срещаме ги често из най-обичаната социална мрежа за споделяне на снимки. Обикновено са пълни с цитруси или някое и друго списание, а сега в летния сезон и с абсолютните плажни необходимости. Модерни са, няма спор! Едва ли нашите майки и баби, редейки се на дългите опашки в магазина в средата на миналия век, някога са предполагали, че практичните мрежички днес ще бъдат толкова търсени (и снимани). „Как се завърнаха?” – ще попитате! Като алтернатива на еднократните полиетиленови торбички и като опит за намаляване на въглеродния отпечатък, който ежедневно оставяме. Еко мода го наречете, ако искате! Важното е, че дава резултат и виждаме все повече дами да ги носят, при това не само докато пазаруват. Не остава друго освен да кажем „Здравей!” на тези мрежести легенди!
Всичко на момента

Като стана дума за спомени, нека поговорим и за това, което ги запечатва – фотоапаратът. И по-специално полароидът! Почти сме убедени, че няма нужда да поясняваме какво означава „полароид”, но все пак – това е фотоапарат за моментни снимки. Буквално снимате и след няколко минути вече държите  снимката, отпечатана върху специална плака. Магия? Не, дори и резултат на напредналите технологии не е. Полароиди е имало още през миналия век, при това са били доста широкоразпространени, но сега благодарение на Инстаграм те преживяват своя ренесанс. Симпатични и компактни дизайни, огромно разнообразие от цветове и лек носталгичен полъх, това предлагат малките машинки за моментни снимки. Между другото те и сами по себе си са доста фотогенични, но магията на този тип фотоапарати е, че носят доза спонтанност. Имате на разположение касета (10 или 20 специални плаки) и нямате много опции, за да повторите един и същи кадър средно около 100 пъти, за да установите, че (вероятно) не се харесвате на нито един. Чувството е подобно на това да снимаш с лентов фотоапарат… някак специално!
Вечната любов

Не можем да говорим за Инстаграм вдъхновения и да не намесим модата. Невъзможно е просто! Моля, да заповяда… тренчкотът! Той си е иконична дреха, която силно вярваме, че присъства в гардероба на почти всяка дама. И все пак Инстаграм през последните една-две години се постара да припомни на всички забравили в дъното на гардероба своя любим шлифер, че това не просто е най-удобната връхна дреха за преходния сезон, но и изключително добър помощник за интересни снимки. Дъждовни, слънчеви, градски, вечерни, спонтанни… всякакви!  Няма момент, в които да не може да носите своя тренчкот. Особено ако е бежов на цвят! Къде е вашият? Извадете го – есента идва!
Повече от аксесоар

„Сламени шапки сме носили винаги и преди Инстаграм!“ – ще кажете. Да, когато сме на плажа или край басейна. Инстаграм обаче успя да наложи Нейно лятно величество – широкополата шапка, да бъде носена и в града, като чудесно допълнение към летните тоалети, при това далеч не само по време на ваканция. Освен че си отива страхотно с всичко, което може да бъде наречено „лятно” е и страхотен аксесоар за снимки. Дали ще я държите небрежно в ръка, или ще бъде на главата ви, докато се снимате (например) в гръб една сламена шапка ще придаде съвсем ново излъчване на кадрите ви… Момент, мислим че забравихме най-важното – преди да бъде много фотогеничен и модерен аксесоар лятната шапка има и по-важна роля – да ни предпазва от топлинен удар, а лицето от изгаряне. В момента се завръщат ретро моделите, затова… избирайте смело!
Вероятно ще се запитате: ами ако всички качим снимки с капела, селфи с фиби в косата, стори с моментни снимки от полароид или пък вземем мрежестата торбичка вместо плажна чанта…, то няма ли профилите ни да станат еднакви? Да, има го и този момент – обикновено това, което е актуално буквално превзема потока от снимки и изскача от всеки втори профил. Дали заради това да се откажете от тенденциите, които харесвате? Съвсем не! Напротив, трябва да ги носите (и да се снимате с тях), включвайки своя собствен стил и усет за нещата. Точно това ще направи снимките ви различни и паралелно актуални, без да се изгубят в еднообразието! Бъдете креативни!

Текст: Ани Георгиева 

Снимки: Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени