Кое е първо – идеята или творецът? Отговорът е на Absolut Creative Space!

x

The Bar


Чувствате се изчерпани откъм идеи, имате нужда от презареждане или просто сверяване на часовника? В такъв случай не пропускайте фестивала Absolut Creative Space, който ще се проведе в София от 3 до 9 юни!
Мобилна инсталация, създадена от рециклирани транспортни контейнери на Absolut и oборудвана като студио, ще бъде разположена на паркинга на столичния хотел “Родина” и ще се превърне в сцена на интересни лекции, креативни уъркшопи и атрактивни демонстрации от български и международни дизайнери и предприемачи, които изграждат и налагат нови устойчиви решения, пазят природата и създават повече стойност с иновативни решения за съвременния живот.


creative_space


Всеки от седемте дни на фестивала Absolut Creative Space е с различна тема и акцент. Първият ден темата е Digital Lifestyle с гост лектор Марко Едфелт (CEO на Satumaa Family Business, който играе главна роля в изграждането на ключови проекти за Absolut Vodka, GEOX, Carlsberg, Electrolux, Kahlua, L’Oréal Nordic, Malibu). Следват Futureproof Design (4 юни) с лекция на основателя на дигиталната медия It’s Nice That Алекс Бек и на шведското студио за дизайн, музика и филм SNASK.
Мотото на 5 юни, неделя, е Natural Saviness. За първи път у нас работата си ще представят Plastic Whale, които са си поставили за цел да изловят цялата пластмаса по света и да я превърнат в полезен продукт.


Halfbike


Понеделник, 6 юни е с тема Craft и с интересни лекции за хранителните отпадъци и устойчивостта в храната и напитките. Вторникът ще мине под знака Nightlife, а кметът на нощния живот в Амстердам Мирик Милан ще направи дискусия с представители на Община София и Асоциация за развитие на София, директорът на Нощ – Пловдив и други активисти с идеи как нощния живот може да подобри икономиката и туризма в града.
Sustainable Fashion е темата на шестия ден на Absolut Creative Space, а последният ден от фестивала (9 юни) ще мине под мотото Technological Breakthrough? Let’s cowork it out! в първото софийско coworking пространство betahaus sofia.


Marina_Dragomirova_Craft


Всяка вечер от фестивалната програма ще завършва с музика от интересни български селектори и специални авторски коктейли, следвайки принципите за устойчивост на Absolut. Специално за откриването на 3 юни (в зала 10 на НДК) ще пристигне британският DJ Louis La Roche.
Пълната програма на Absolut Creative Space можете да видите на страницата на фестивала. Събитието е част от глобалните инициативи на бранда, свързани с устойчиво развитие по целия свят.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Вижте още: 

5 РАЗЛИЧНИ ФЕСТИВАЛА ДО НАЧАЛОТО НА ЛЯТОТО

5 КНИГИ, КОИТО ДА ВЗЕМЕТЕ НА ПЛАЖА

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки на висок ток SAINT LAURENT

Обувки на висок ток SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта BALMAIN

Чанта BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля ALEXANDER MCQUEEN

Миди рокля ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако BALMAIN

Сако BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник е, офисът ни зове.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ