Винено-кулинарни изкушения през ноември с GastronomiX и DiVino.Taste 2016

x

Хубавото вино си подхожда най-добре с вкусна храна. Подобно съчетание предстои в дните до края на ноември в две от най-апетитните събития в София – шестото издание на DiVino.Taste и първия професионален форум за кулинарно вдъхновение GastronomiX 2016.


gastronomix660x430_3


По време на кулинарното събитие утвърдени български и световни авторитети в професионалната кухня и ресторантьорството предават знанията и опита си на свои колеги.
GastronomiX 2016 ще се проведе на 9, 10 и 11 ноември като съпътстващо събитие на Специализираното изложение за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване (СИХРЕ), провеждано всяка година в столичния Интер Експо Център.

Основната цел на форума е да се даде възможност на изграждащите се готвачи и ресторантьори да достигнат по-високи нива в професията. Форумът включва конференция с лекции-презентации на световни и български шеф-готвачи и експерти в областта на кулинарията и ресторантьорството, а също и демонстрационно готвене с различни теми.

Сред лекторите са опитни и талантливи шеф-готвачи като Андре Токев, Ян Сминк от Холандия, Роберто дал Сено от Италия, Язуюки Кониши от Япония и още много професионалисти в кухнята, както и креативни сладкари като Алекс Иванчев, Борислав Екзархов, Ради Стамболов и Йоана Петрова.


divino-taste-2016-za-medii-4-2


Седмица по-късно шестото издание на DiVino.Taste предлага изключително богата програма от лекции и презентации, отворени за всички участници и посетители на най-големия форум на българското вино. Тимо Йокинен и Теодор Тодоров ще представят възможностите за износ към един традиционен за българските вина пазар като скандинавските страни.

Какви са предизвикателствата пред българските производители на вино, които искат да изнасят продукцията си към най-конкурентния пазар в света – Съединените щати, ще обобщят Ивелина Кюлева, Милена Василева и Марин Атанасов от Бранд маркетинг организация за световни вина. Виненият консултант и журналист Йохен Ерлер (Circle of Wine Writers) ще представи най-новите тенденции в търговията и консумацията на вино в световен план.


divino-taste-2016-za-medii-4


DiVino.Taste 2016 обръща специално внимание и на един сектор, който печели все по-голяма популярност у нас – крафт бирите. Какви са приликите и разликите в занаятчийското производство на бира и вино, ще разкаже холандският пивовар Карел Рьоел.

Тазгодишното издание на DiVino.Taste предлага и оригинална среща на виното и музиката. Иво Върбанов и Фиамета Тарли – утвърдени музиканти и партньори в работата и в живота ще се представят като клавирно дуо с концерт на 19 ноември 2016 в зала 7 на НДК! Освен талантлив музикант и пианист, Иво Върбанов произвежда в Южен Сакар вина с марката Ivo Varbanov.

Текст: Fashion Inside

Снимки: DiVino.Taste/GastronomiX

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Блейзер от BALMAIN

Блейзер от BALMAIN Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от VALENTINO

Дамска чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Елек от PETER DO

Елек от PETER DO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Игра на принтове.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ