Спешна помощ за разбито сърце

x


Чували сме, че пролетта е сезонът на разделите. Но знаем, че през всеки сезон разбитото сърце боли еднакво. И ако сте изправени през изпитанието да събирате парченцата от вашето, няма да ви оставим сами в битката. А ще се отзовем със спешната помощ на няколко съвета, които сме изпитали във времето и сме се уверили, че работят добре във времена на душевни катаклизми. И повярвайте ни, колкото и да изглежда страшно сега, няма да е все така. Изпращаме ви здрава прегръдка и тези думи за утеха:

Поплачете си

Не задържайте емоции като гняв, болка или объркване. И не им позволявайте да пуснат корени в сърцето ви. Ако ви се плаче – плачете. Излейте си всичката скръб, която ви мъчи. Няма никакъв смисъл да симулирате излишен стоицизъм във времена на сантиментална криза. 

Споделяйте

Следващата стъпка – споделете през какво преминавате с доверен приятел. Не се затваряйте сами в себе си, не се самоизолирайте, не се крийте от света. Там някъде ви очаква не само надежда, но и едно много по-щастливо бъдеще. Отворете вратата и се огледайте за него.

Музика и още музика

Струва ни се, че групи като Coldplay и Florence and the Machine са създадени в подкрепа на милионите разбити по света сърца. И измежду думите и нотите, счупеното намира утеха, усещане за споделеност и разбиране. Странно е, но няколко часа (или седмици) добра музика на слушалки или прилични колонки вършат чудеса в мисията да си стъпим на краката след душевен крах.

Почистете

Може и да звучи малко налудничаво, но докато сътворявате ред около вас, докато намествате всяка книга, закачалка или захарница по местата им, полека помагате и на мислите ви да се наместят. Обратното – ако се заобиколите с тотален хаос и бъркотия, това няма да помогне, за да се върнете в релси.Тренирайте

Тренирайте или просто ходете до пълно изтощение. Препоръчваме спортове като танците или бойните изкуства, които изискват отдадено внимание и съсредоточаване, за да изпъдите от главата си всички негативни мисли, въпроси или колебания, които не ви оставят на мира през останалото време. Умората, била тя и чисто физическа, ще ви позволи и да заспите по-лесно и да не будувате сами с болката и раните си.

Самомотивация

Потърсете в мрежата мотивиращи цитати от други личности, на които се възхищавате, претърпели подобни емоционални катаклизми. Усещането е като да поговориш със сродна душа и да усетиш, че не си сам в целия свят. Малко доказателства, че и този страшен за сърцето ви период ще отмине рано или късно, няма да ви дойдат никак зле.

Станете доброволци 

Сайтове като timeheroes.org ви дават какви ли не възможности да бъдете полезни и да се почувствате съзидателно. Дали ще разхождате кучета, или ще боядисвате пейки в планината, или ще подарите книжки на деца бежанци – творенето на добро ви изправя на крака, разсейва собствените ви болки и страхове и… ви прави щастливи.

Пътувайте

Сами или с приятели. Покорете точица от картата на света, която отдавна ви чака. Да се потопите сред магията и непознатите ѝ съкровища. Изгубете се и… намерете себе си. Там някъде далече. Всяко предизвикателство на път е чудесен житейски урок. И лекарство за разбито сърце.

Текст: Сияна Заимова

Снимки:Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бежов тренч, деним, кецове – простотата, от оято всеки гардероб има нужда.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ