Съвети за връзките, които никой не ни казва

x

Понякога ключът за щастлива и здрава връзка се крие в това да игнорирате всички клиширани и солидно напудрени съвети за отношенията, които ви заливат. Ммм, не точно всички, но тези които често чувате от приятели, близки или четете в списанията едва ли винаги имат тежест за вашата конкретна връзка. Възможно е да съществуват универсални истини за отношенията, но в повечето случаи няма една-единствена ефективна формула, която да действа винаги. Събрахме няколко съвета, които със сигурност няма да чуете, но е добре да знаете.

Всъщност няма нищо лошо, ако си легнете ядосани

Понякога може да сте прекалено уморени или стресирани, за да обсъждате деликатен въпрос или да спорите в края на много дълъг ден и това е нормално. Всъщност сънят ще ви помогне да проведете наистина важните разговори по-леко. Отлагането не означава да влезете в словесна битка, в края на която да настане злокобна тишина, а да покажете на партньора си, че ще се върнете към проблема още на следващия ден, когато сте готови и да го успокоите, че ви е грижа за него и връзката ви. Не правете споровете по-големи от връзката.


Photo by Tim Stief on Unsplash


Само любовта не е достатъчна

Не става дума само за любов – става дума за връзка. Вместо да влагате всички свои усилия да подсилите любовта, то се запитайте как можете да се свържете повече с половинката си. Връзката се засилва, когато правите различни неща заедно, обединявате предизвикателства и общувате честно помежду си. Това ще заздрави отношенията ви и ще направи любовта ви по-силна.

Почивайте си от говоренето

Навсякъде, където чуете или прочетете съвети за отношенията, задължително ще срещнете и този, колко важно е общуването. Това наистина е така, но не и когато е непрекъснато. Няма как да говорите безкрайно и това да не натовари връзката ви. Понякога споделените моменти в тишина, като разходки, например, ще ви помогнат да си спомните защо взаимоотношенията ви са толкова важни за вас. Когато осъзнаете глобалната картина и причините за любовта ви към другия, това ще помогне да филтрирате ненужните думи и да се насочите към това какво наистина искате да му кажете.


Photo by Joe Yates on Unsplash


Спестяването на истината (понякога) е добре

Важно е да сте честни като цяло, но има разлика между това и да сте брутално откровени. Спестяването на истината е позволено, за да пощадите нечии чувства. Например, ако половинка ви полага усилия, за да ви поднесе хубава вечеря, но вкусът й не е перфектен, може да го/я похвалите въпреки това. С малките лъжи нещо не е наред, ако постоянно ви притесняват. Ако партньорът ви всяка година ви купува нежелан подарък, вместо да му благодарите неохотно, споделете му как се чувствате.

Спрете да мечтаете

Мечтите са прекрасни, когато ги създавате заедно с половинката си или сами, но след това ги споделите с нея/него. Те не са здравословни, когато си останат само в ума ви. Невъзможно е партньора ви да прочете мислите ви и да отгатне какво точно искате. Това важи както за сексуалния ви живот, така и за много други аспекти на връзката.

 


Photo on Pixabay


Не е необходимо да сте най-добри приятели

Съвсем в реда на нещата е да имате най-добър приятел, с когото да се чувате често и това да не е половинката ви. Поставете ясни граници на тези отношения, за да не нарушавате връзката си, но не очаквайте и партньора ви да играе ролята на най-добър приятел. Бъдете наясно, че има неща, които човекът до вас няма интерес да чуе и можете да ги споделите само с наистина доверен приятел.

Не казвайте всичко на семейството и приятелите си

Дори да имате нужда да споделите или потърсите съвет от родителите и приятелите си, опитайте да запазите детайлите на отношенията си само за вас. Особено по отношение на скандалите и сексуалния живот. Така може да получите грешен съвет, защото близките ви са пристрастни спрямо вас или вашия партньор, което да влоши нещата.


Photo on Pixabay


Финансите са важни… ама много

Хората, които не споделят основни ценности и еднакво отношение към парите създават ужасни връзки. Една от най-разпространените причини за развод е липсата на сходни виждания относно финансите. Това може да е във връзка с харченето на пари, спестяването им, споделянето им или какво е моралното ни отношение към тях. Финансовите разговори могат да доведат до повече спорове и разединяване във връзките. Именно затова темата е една от най-важните за изграждането на щастливи, здрави и дълготрайни отношения.

Неговите/нейните приятели и семейство не са длъжни да ви харесват

В идеалния случай обкръжението на половинката ви ще смята че сте великолепни и ще ви обичат наравно с него. Това обаче не е необходимо изискване за успешна връзка. Ако не се разбирате с някой приятел или роднина, но това не влияе на отношението на половинката ви, няма място за притеснение. Не е необходимо на всяка цена да опитвате да бъдете приятели с тях. Просто бъдете учтиви, когато е необходимо.


Photo on Picjumbo


Текст: Fashion Inside

Снимки: Picjumbo/Unsplash/Pixabay

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник в офиса, направете го стилен.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ