Устойчиво бъдеще от Lancôme

x

„There Is No Planet B“ – вярваме, че тази мисъл се върти в главите на всички нас, които се вълнуваме от опазването на околаната среда, и това какъв свят ще оставим на децата си. Хубавото е, че все повече големи брандове се обединяват в идеята за един по-чист свят, за по-устойчиво призводство и подобряване качеството на живот на хората.

Една от любимите ни марки – Lancôme, също стартира своята програма за глобална устойчивост  „Caring Together for a Happier Tomorrow“, която полага основите на амбициите на марката за устойчивост и социално приобщаване.„Днес повече от всякога светът се нуждае от грижа.“ – казва Франсоаз Леман, глобален президент на марката – „От създаването си преди 85 години Lancôme задава като свои основни ценности грижата и разпространяването й. Като една от водещите марки за луксозни козметични продукти нашата отговорност е да помогнем за справянето с критичните проблеми на планетата и обществото ни и да създадем по-щастливо и по-устойчиво бъдеще за всички. В Lancôme ускоряваме нашата глобална трансформация, като се борим с най-неотложните проблеми, защитаваме биоразнообразието, подкрепяме уязвимите жени по света и помагаме на нашите потребители да правят по-устойчиви потребителски избор.“Тъй като биоразнообразието по света е крехко, ценно и незаменимо, трябва да се отнасяме към него възможно най-внимателно. От Lancôme се ангажират със създаването на по-устойчиво бъдеще, като оказват положително влияние върху биоразнообразието до 2030 г. Те ще помогнат за защитата, подобряването и възстановяването на природата по осезаем начин: като намаляват влиянието си върху околната среда благодарение на иновации във формулите и опаковките, и като въведат регенеративни
земеделски практики с положително влияние.Всички основни суровини, използвани от Lancôme, ще бъдат извличани по отговорен към обществото устойчив начин до 2030 г.: в момента съставки като розата от Испарта, алое вера, масло от ший, центела и арган вече са част от програми за солидарност.

Марката има силна основа и в региона Прованс: освен че отглежда свои собствени рози в плантацията в Грас, Lancôme отглежда уникални собствени рози във Валенсол, които се използват в продуктите за грижа
за кожата. Освен това марката се сдобива с рози Сентифолия, жасмин и лавандула от поле в Грас и използва тези растения в ароматите си.
До днес 99% от розите, използвани в продуктите за грижа за кожата и козметиката на Lancôme, са органични.

От бранда се ангажират с ограничаването на своя отпечатък върху околната среда, като предоставя на потребителите продукти, произведени по по-устойчив начин. Всички бъдещи продукти ще могат да бъдат повторно напълнени, презаредени или рециклирани, за да могат клиентите да правят по-устойчиви потребителски избори.


Не на последно място, Lancôme овластява жените, като им предоставя образование, менторство и предприемачество, за да им помогне да напишат собственото си бъдеще и да постигнат щастие. Защото всяка жена заслужава да бъде щастлива, а истинското щастие се постига, когато тя стане започне да пише собствената си съдба, което й позволява да достигне пълния си потенциал и да изрази истинската си същност.

За финал – от Lancôme вярват, че силата на грижата може наистина да помогне за създаването на по-щастливо и устойчиво бъдеще за всички нас спомощта на програмата за устойчивост „Caring Together for a Happier Tomorrow“ и трите стълба Bring the World to Bloom, Live Responsibly и Write Her Future.


Текст: Fashion Inside

Снимки: Lancôme

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Мини рокля от GUCCI

Мини рокля от GUCCI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Късо яке от ALEXANDER MCQUEEN

Късо яке от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени сникърси от NEW BALANCE

Кожени сникърси от NEW BALANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от мериносова вълна и кашмир от ALTUZARRA

Пуловер от мериносова вълна и кашмир от ALTUZARRA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Дали ще сте на фестивала във Венеция или не, заявете своето стилно присъствие.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ