За Instagram е чест, Ваше Величество

x

Вероятно първата асоциация на много хора, когато чуят за кралица Елизабет II, са нейните цветни палта. Не можем да отречем, че британската кралица е успяла да създаде свой собствен моден стил и почерк, който не просто е лесно разпознаваем, но е и добро вдъхновение, особено в цветово отношение.

Освен със своя стил, обаче кралица Елизабет II е известна и с факта, че през цялото си управление изключително много симпатизира на новите, бързоразвиващи се технологии. Тя не само няма нищо против тях, но дори и ги използва.


 


В следващите редове, ще проследим „срещите” на кралицата с различните технологии, като започнем от самото начало.

Годината е 1953 и коронацията на кралица Елизабет, в Уестминстърското абатство е първата коронация, която някога е излъчвана по телевизията до този момент. Според данни от уебсайта на кралското семейство, това паметно събитие е било гледано на малък екран от 27 милиона души.

Две десетилетия по-късно, през 1976 година, кралицата е сред първите хора, които изпращат имейл. Питър Кирстейн, който помогнал на Нейно Величество да изпрати въпросното електронно съобщение, по-късно споделя, че потребителското име, което е избрал за нея е било НМЕ2 (Her Majesty Elizabeth II – Нейно Величество Елизабет II).Първото официално запознанство на кралицата с търсачката Google е дори овековечено във видеозапис. През 2008 г. кралица Елизабет II за първи път използва познатата търсачка, а клипът, направен от кралското семейство е качен в официалния им канал в YouTube.

Продължавайки да върви в крак с новите технологии, през 2012 г. обичаната кралица записва своето коледно обръщение към нацията в 3D формат. И не само не е имала против, ами по думите на говорителя на Бъкингамския дворец, е определила идеята като „абсолютно прекрасна”.

През 2014-та видяхме първия туит ( twееt – пост в Twitter) от Нейно Величество.

„За нас е удоволствие за открием днес изложбата „Информационна ера”, в @ScienceMuseum и се надявам, че хората ще се радват да я посетят. Елизабет Р“, пише тя, по време на  посещение в Лондонския научен музей.И така стигаме до 2019-та, когато на 7-ми март Елизабет II публикува своя първи пост, в официалния акаунт на кралското семейство в Instagram, отново по време на посещение в Лондонския научен музей.Всъщност британското кралско семейство има официални профили във всички социални мрежи. Служители на кралицата са активни в тях от години, публикувайки най-често снимки на най-обичаното британско семейство.

Лично споделената снимка от 92-годишната кралица е на писмо на прадядо й, принц Алберт до Чарлз Бабидж – първият в света пионер в областта на компютрите.Текстът, придружаващ снимката е лишен от така популярните емотиконки и хаотични хаштагове, но затова пък на свой ред е изключително изчерпателен и подписан от Нейно Величество с „Елизабет Р“.

Публикуваме го в превод, а на @theroyalfamily  може да го откриете в оригинал, на английски език.

„Днес докато бях на посещение в Научния музей се заинтригувах от писмо, част от Кралските архиви, написано през 1843 до моя пра-прадядо принц Алберт.

Чарлз Бабидж, считан за пионер в компютрите, е създал прототип на изчислителна машина, която принц Алберт е имал възможността да види през юли 1843 г.

В писмото Бабидж пише до кралица Виктория и принц Алберт за изобретението си, което нарича „Аналитичен двигател“  и за което Ада Лъвлейс, дъщерята на Лорд Байрон, създава първите програми.

Днес имах удоволствието да науча за инициативите за детско програмиране и ми изглежда удачно да напиша този пост в Инстаграм именно в Научния музей, който е водещ в технологиите и иновациите, и вдъхновява новото поколение изобретатели.

Елизабет Р.“Текст: Ани Георгиева

Снимки: Instagram, Vogue, Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от BOTTEGA VENETA

Палто от BOTTEGA VENETA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки от DOLCE & GABBANA

Дънки от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Рокля от DOLCE & GABBANA

Рокля от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кецове от ALEXANDER MCQUEEN

Кецове от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY ~

Когато не знаете какво да облечете, заложете на червеното.

Ако сте пропуснали
Най-четени