За Instagram е чест, Ваше Величество

x

Вероятно първата асоциация на много хора, когато чуят за кралица Елизабет II, са нейните цветни палта. Не можем да отречем, че британската кралица е успяла да създаде свой собствен моден стил и почерк, който не просто е лесно разпознаваем, но е и добро вдъхновение, особено в цветово отношение.

Освен със своя стил, обаче кралица Елизабет II е известна и с факта, че през цялото си управление изключително много симпатизира на новите, бързоразвиващи се технологии. Тя не само няма нищо против тях, но дори и ги използва.


 


В следващите редове, ще проследим „срещите” на кралицата с различните технологии, като започнем от самото начало.

Годината е 1953 и коронацията на кралица Елизабет, в Уестминстърското абатство е първата коронация, която някога е излъчвана по телевизията до този момент. Според данни от уебсайта на кралското семейство, това паметно събитие е било гледано на малък екран от 27 милиона души.

Две десетилетия по-късно, през 1976 година, кралицата е сред първите хора, които изпращат имейл. Питър Кирстейн, който помогнал на Нейно Величество да изпрати въпросното електронно съобщение, по-късно споделя, че потребителското име, което е избрал за нея е било НМЕ2 (Her Majesty Elizabeth II – Нейно Величество Елизабет II).Първото официално запознанство на кралицата с търсачката Google е дори овековечено във видеозапис. През 2008 г. кралица Елизабет II за първи път използва познатата търсачка, а клипът, направен от кралското семейство е качен в официалния им канал в YouTube.

Продължавайки да върви в крак с новите технологии, през 2012 г. обичаната кралица записва своето коледно обръщение към нацията в 3D формат. И не само не е имала против, ами по думите на говорителя на Бъкингамския дворец, е определила идеята като „абсолютно прекрасна”.

През 2014-та видяхме първия туит ( twееt – пост в Twitter) от Нейно Величество.

„За нас е удоволствие за открием днес изложбата „Информационна ера”, в @ScienceMuseum и се надявам, че хората ще се радват да я посетят. Елизабет Р“, пише тя, по време на  посещение в Лондонския научен музей.И така стигаме до 2019-та, когато на 7-ми март Елизабет II публикува своя първи пост, в официалния акаунт на кралското семейство в Instagram, отново по време на посещение в Лондонския научен музей.Всъщност британското кралско семейство има официални профили във всички социални мрежи. Служители на кралицата са активни в тях от години, публикувайки най-често снимки на най-обичаното британско семейство.

Лично споделената снимка от 92-годишната кралица е на писмо на прадядо й, принц Алберт до Чарлз Бабидж – първият в света пионер в областта на компютрите.Текстът, придружаващ снимката е лишен от така популярните емотиконки и хаотични хаштагове, но затова пък на свой ред е изключително изчерпателен и подписан от Нейно Величество с „Елизабет Р“.

Публикуваме го в превод, а на @theroyalfamily  може да го откриете в оригинал, на английски език.

„Днес докато бях на посещение в Научния музей се заинтригувах от писмо, част от Кралските архиви, написано през 1843 до моя пра-прадядо принц Алберт.

Чарлз Бабидж, считан за пионер в компютрите, е създал прототип на изчислителна машина, която принц Алберт е имал възможността да види през юли 1843 г.

В писмото Бабидж пише до кралица Виктория и принц Алберт за изобретението си, което нарича „Аналитичен двигател“  и за което Ада Лъвлейс, дъщерята на Лорд Байрон, създава първите програми.

Днес имах удоволствието да науча за инициативите за детско програмиране и ми изглежда удачно да напиша този пост в Инстаграм именно в Научния музей, който е водещ в технологиите и иновациите, и вдъхновява новото поколение изобретатели.

Елизабет Р.“Текст: Ани Георгиева

Снимки: Instagram, Vogue, Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Къса рокля с колан от GIVENCHY

Къса рокля с колан от GIVENCHY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блейзер от Max Mara

Блейзер от Max Mara Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта от LOEWE

Кожена чанта от LOEWE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени сандали от BOTTEGA VENETA

Кожени сандали от BOTTEGA VENETA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

„Модата е това, което дизайнерите ви предлагат четири пъти годишно. А стилът е това, което избирате.“

Ако сте пропуснали
Най-четени