В разгара на лятото ставаме все по-мързеливи, признаваме! Нямаме желание за тежка храна, а още по-малко за сложни кулнирарни изпълнения. Именно затова тази събота се спираме на нещо много леко, приятно, полезно и свежо! И повярвайте ни, готово е между няколко скрол моменти в Инстаграм. Дали ще го сервирате като късна закуска с питие или като предястие, гостите ви ще останат доволни. Обещаваме!
Необходими продукти:
2 чаши обелени зърна едамаме (японски зелен боб)
2 супени лъжици лимонов сок
3 скилидки чесън, смлян
1/4 чаша червен лук, нарязан на кубчета
1/2 чаша пресен кориандър
1/2 люта чушка Халапеньо (ако имате), нарязана на ситно
2 стръка пресен лук, нарязан на ситно
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер (или повече, ако е необходимо)
1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Поставете едамамето в купата на кухненския робот и пасирайте до получаване на гладка паста за около 1-2 минути.
Добавете всички останали продукти последователно и пасирайте още няколко минути до образуването на гладка хомогенна смес. Сервирайте веднага! Намажете на препечена багета или поднесете по ваш избор. Ние избираме свежа лимонада или коктейл. Е, този път бихме всички рекорди по бързина. А сега… добър апетит! С едно по-различно гуакамоле.