Празниците наближават, а с тях и пороят от наздравици с чаши добре охладени питиета и фантастично настроение. За всички почитатели на шампанското подбрахме четири атрактивни коктейла за споделяне с любими хора. Ами… наздраве!
С дъх на лавандула
Леко плодово питие с аромат на хибискус и лавандула.
Съставки:
1.25 унции джин
0.5 унции плодов ликьор с хибискус
0.25 унции сок от лимон
4 малки части лавандулова горчива бира
3 унции шампанско Brut Cava
Смесете джина, ликьора от хибискус, лимоновия сок и горчивата бира. Добавете лед, разбийте с шейкър за 3-4 мин., изсипете в чаши за шампанско и покрийте с около 3 унции Brut Cava. Украсете коктейлите със свежи боровинки и\или лавандула.
Аромат и опиянение
Коктейл от текила и шампанско за специалните вечери в живота.
Съставки:
1.5 унции текила
0.75 унции лимонов сок
0.5 унции сироп с канела
1 с.л. зърна нар
Просеко
Разбийте в шейкър текилата, лимоновия сок, сиропа, зърната нар и леда. Разклатете енергично и изсипете сместа в чаши за шампанско. Покрийте с просеко и внимателно изсипете зърната нар в питиетата. Добавете малко ангостура битер.
Как да приготвите сироп с канела: Поставете на огъня съд и смесете в него 1 чаша захар с 1 чаша вода и 2 пръчки канела (натрошени на парчета) и бъркайте, докато захарта напълно се разтвори и усетите познатия дъх на канела. Прехвърлете сместа в стъклен буркан и оставете да се охлади. Съхранявайте в хладилника не повече от месец.
Ягодово съвършенство
Бълбукащо сладко удоволствие за сетивата.
Съставки:
1\4 чаша ягоди, накълцани на ситно
2 ч.л. фреш от лимон
2 с.л. захар
12 унции шампанско
1 унция ликьор Chambord
2 цели ягоди за украса
Смесете ягодите, лимоновия фреш и захарта. Пасирайте, за да се получи гладка смес. По желание можете да прецедите семенцата от ягодите. Изсипете сместа в две чаши, които са 3\4 пълни с шампанско. Долейте 1\2 унция Chambord във всяка от тях и покрийте с 1-2 с.л. от ягодовото пюре. Украсете с ягодите и поднесете.
Коктейл с нар
Сервирайте го охладен през лятото и без лед през празничния коледен сезон.
Съставки:
2 с.л. зърна нар
1 с.л. Куантро
1\2 с.л. сок от нар
1\2 с.л. подсладен сок от лайм
Добре охладено шампанско или пенливо вино
Изсипете зърната нар на дъното на стъклена чаша. Добавете сока от нар, Куантрото и подсладения сок от лайм. Долейте до ръба с охладено шампанско или пенливо вино и лед (по желание).
Текст: Fashion Inside
Снимки: Press