През лятото ни се иска да се храним с вкусни и полезни удоволствия, които не изискват много дълго време за приготвяне. И затова днес се спираме на една здравословна и бърза салата с ягоди и аспержи, която открихме в арсенала с рецепти на Йоли. Вижте какво ви е нужно и как се приготвя поредното изкушение, което избираме традиционно в неделя.
Продукти за 4 салати:
1 връзка зелени аспержи
12 ягоди
100 грама меко козе сирене
40 грама натрошени бадеми
сол, зехтин и лимонов сок на вкус
Начин на приготвяне:
В дълбока тенджера кипнете подсолена вода и пуснете в нея аспержите. Сварете ги за десетина минути. Проверявайте дали са готови в най-дебелата им част. Трябва да останат хрупкави и в никакъв случай да не са разварени. В зависимост от това, какви аспержи сте купили трябва да ги почистите по различен начин. При зелените аспержи с белачка за зеленчуци се обелва само 1/3 от стеблото като се започва от най-дебелата част. Ако са тънки и млади няма нужда изобщо да се белят. Белите и лилави аспержи се белят по цялата дължина на стеблото. След като сварите аспержите ги шокирайте със студена вода и отцедете.
Нарежете аспержите на парчета, а ягодите на резенчета. Подредете ги в чинии и поръсете с натрошено сирене и бадеми. Подправете със сол, лимон и зехтин. Да ви е сладко!е
Снимка и източник: Yoli.bg
Вижте още:
ОТ ЛЮБОВ КЪМ СРЕДИЗЕМНОМОРИЕТО: МРАМОРЕН ОКТОПОД С МЕНТОВ ДРЕСИНГ
ПЪТЕВОДИТЕЛ НА КАФЕЕНИЯ СТОПАДЖИЯ: КАК ДА ПОРЪЧВАМЕ КАФЕ В ИТАЛИЯ?