Няма начин някога да се отегчим от Розето. А това е нещо великолепно, защото открихме нов освежаващ начин да го пием. Ето я и рецептата за замразено Розе, която претендира да измести мохитото и сангрията от мечтите ни за лятото. Наздраве!
Съставки:
⅓ чаена чаша захар
¼ чаена чаша вода
Настържете кората и изцедете 1 лимон
1 бутилка сухо Розе
Как да приготвите:
В малка тенджера сложете захарта, водата, лимоновата кора и сок и сложете да заври на умерен огън. Разбърквайте докато захарта се разтвори.
Прецедете обикновения сироп и го оставете да се охлади до стайна температура.
Изсипете Розето в малък съд, който поставете във фризера да се замрази, докато стане относително твърдо, поне за три часа. Виното няма да се втвърди напълно, заради съдържащия се в него алкохол, но ще се получат кристали на повърхността.
Използвайте лъжица, за да извадите и разбъркате замразеното Розе на по-малки кристали. Смесете със сиропа и отново върнете във фризера докато стане готово за консумация.
Остава само да му се насладите.
Текст: Fashion Inside
Снимки: Press
Вижте още идеи за коктейли:
Как да си приготвим: Морските коктейли на лятото
10 впечатляващи коктейла, с които ще оберете овациите това лято (II част)