Hugel Day – празникът на елзаското вино

x

С напредването на годината и настъпването на есента идва време за поредицата от поводи за празници. Докато през лятото имаме повече възможностите и желание за пътешествия и ваканции, то последните месеци от годината са сякаш по-концентрирано време за семейни срещи и споделяне. Към поредицата от есенно-зимни празнични поводи, Ви предлагаме да добавите и един специален празник – Hugel Day. Нека фактът, че името му звучи непознато, не се превръща в поредния повод за полемика по темата – за или против отбелязването на „чуждите” празници. Hugel Day е почит към класното вино, семейните традиции и споделените моменти, а това го лишава от географски граници.Всичко започва от живописния Риквир, Елзас (Франция), там се намира основаната през 1639 г. Hugel & Fils, която днес продължава да бъде грижовно и отговорно управлявана от семейство Хюгел. Дванайсет поредни поколения не спират традицията да преплитат живота си с лозовите масиви и винопроизводството, в един от най-красивите региони на Франция.

Именията на фамилия Хюгел са засадени само с благородни сортове грозде Елзас, а фактът, че 90% от готовата винена продукция се изнася за повече от 100 страни по света, е превърнало „Елзас” в синоним на Хюгел. Асоциацията определено е заслужена, защото специфичният климат в Елзас позволява на гроздето да узрява бавно, а вината по-късно да бъдат ароматни и с несравнима интензивност. Семейство Хюгел са именно пионерите в производството на елзаски вина от късна реколта.След узряването си, специфичните сортове грозде отлежават в избите на известната фамилия, намиращи се под изящни сгради от XVI век, в сърцето на средновековния Риквир. Именно там, в големите едновековни, дъбови бъчви започва и винената магия, която честваме по време на Hugel Day.

По своята същност Hugel Day  е глобално социално събитие, по време на което любителите на виното могат да имат достъп до всичко, произведено от фамилия Хюгел. Празникът води началото си от 2009 г., когато в САЩ за първи път търговци на вино и ресторантьори поставят в центъра на вниманието вината от Елзас, произведени от фамилия Хюгел. Днес, честванията вече се простират в световен мащаб, благодарение на екипи от участващи ресторанти, търговци на дребно, винени барове, винени клубове, а основната идея остава непроменена – да се насочи вниманието към елзаските вина на фамилия Хюгел.Тази година Hugel Day ще отпразнува своята 11-та годишнина. Честването на HugelDay ще се проведе на 14 ноември, под лозунга „Подправете живота си”, което е недвусмислен намек за факта, че вината на фамилия Хюгел акомпанират отлично на световната кухня. И си заслужават. Много даже!

Сред нашите фаворити, с които планираме да отбележим Hugel Day са:

 


Хюгел Ризлинг Гроси Лауе / Гран Крю/. Може да купите от тук.


Хюгел Ризлин Естейт 2014. Може да купите тук.


Хюгел Гевюрцтраминер Естейт 2015. Може да купите от тук.


А на финала имаме подарък за вас! Само до 17 ноември може да се възползвате от 10% отстъпка при покупка на вината на Хюгел, в онлайн магазина на WINEBOX , като използате код: JHJFLQC2A

Наздраве!


Текст: Ани Георгиева

Снимки: Winebox

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Черен клин от SAINT LAURENT

Черен клин от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от CASTAÑER

Еспадрили от CASTAÑER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла миди пола от VALENTINO

Бяла миди пола от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от DOLCE & GABBANA

Къси дънки от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Стилът никога не излиза във ваканция.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ