Италиански бишкоти с боровинки, шамфъстък и шоколад


Тези разкошни бишкоти, разновидност на традиционните тоскански cantuccini (кантучини) с бадеми или biscotti di Prato, са хрупкави, ароматни и идеални както за подарък, така и за вашата лична доза сладост към чашата с кафе, чай или дори греяно вино. И няма грешка, че се пекат два пъти. Думата biscotti всъщност означава точно това – „два пъти сготвен“. Навремето са се приготвяли, за да се съхраняват за дълги периоди от време, както и при пътувания. Но потопени в топла напитка, тези италиански бишкоти са истинско блаженство. Време е да си ги приготвим сами!


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Baking Apart (@bakingapart)


Необходими съставки:

2 ч.ч. универсално брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

1/2 ч.ч. захар

1/2 ч.ч. несолено масло (меко)

2 големи яйца

1 ч.л. ванилов екстракт

1/2 ч.л. бадемов екстракт (по избор)

1/2 ч.ч. сушени червени боровинки

1/2 ч.ч. несолени шамфъстъци (почистени и нарязани на едро)

Шоколад за финален щрих



Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 175 градуса и застелете тава с хартия за печене.

В средно голяма купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Оставете настрана.

В голяма купа с помощта на миксер разбийте за около 2-3 минути маслото и захарта, докато станат леки и пухкави. Разбийте яйцата едно по едно, след това прибавете и екстрактите от ванилия и бадем, докато се смесят напълно.

Постепенно добавете сухите към мокрите съставки, като разбърквате, докато се комбинират.

Използвайте шпатула, за да добавите внимателно сушените боровинки и нарязания шамфъстък.

Прехвърлете тестото върху подготвения лист за печене. Разделете го на две равни части и оформете всяка като франзела, приблизително 25 см дълга и 5 см широка. Сплескайте леко.

Печете в предварително загрята фурна за 25-30 минути, или докато станат златисти и твърди на допир. Извадете от фурната и оставете да се охлади за 10 минути.

С помощта на остър назъбен нож нарежете диагонално на парчета с дебелина около 3 см. Подредете филийките върху тавата за печене.

Печете 8-10 минути, след това обърнете бишкотите и печете още 8-10 минути или докато станат златисти.

Прехвърлете бишкотите върху решетка, за да се охладят напълно.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Nelson-Sweeney (@kimbasphere)


Разтопете бял или черен шоколад и го разнесете върху охладените бисквити така, сякаш сте художник с четка. Това е финалният щрих на вашия сладък шедьовър.

Да ви е сладко!


Текст: Деси Найденова

Снимки: Pexels/Freepick

 

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Short White Fringed Party Dress

Къса бяла рокля с ресни от Merlenne

Препоръки от седмицата

Semi-Sheer Burgundy Dress

Полупрозрачна рокля в бургунди от Merlenne

Препоръки от седмицата

Woolen White Coat

Вълнено палто в бяло от Merlenne

Препоръки от седмицата

Mid-Lenght Wool Trousers от Merlenne

  Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Кожата, като втора кожа.

Ако сте пропуснали
Най-четени